NM 07 SS3 - Hell/maibock - Tore Bjørgo

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Maibokk II
Øltype: G. Hell/maibock
Antall poeng i konkurransen: 40,67 av 50
OG: 1060
FG: 1010
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 35 IBU
Vørtermengde: 45 l
Sluttvolum:  42 l

Malt & sukker
13600 gram      85,0 %      pilsnermalt      ? EBC   
1400 gram        8,7 %      carapilsner      ? EBC
1000 gram        6,3 %      lys spraymalt    ? EBC   

Vann
? liter til innmesking
? liter til skylling

Meskeskjema
60 min    25 gr C
20 min    64 gr C
20 min    70 gr C

Humle
48 gram  Nordbrauer        10,2 % alfa  pellets    koketid 60 min
46 gram  Styrian Goldings    4,5 % alfa  pellets    koketid 20 min
25 gram  Irish moss                                  koketid 10 min

Krydder og andre tilsetninger
3 gram    bitterekstrakt etter gjæring     

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren:  Danish Lager 125 ml  flytende gjær

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    28 dager ved 7-11 gr C
Modning/sekundærgjæring  7 dager ved 16  gr C
lagring                  35 dager ved -2 - +10 gr C

Øvrig informasjon
Filtrert: nei
CO2: naturlig
Bryggedato: 14.01.2007
Tappedato:  10.02.2007

Kommentar: Måttejustere opp OG med spraymalt under koking, og justerte opp bitterhet med humleekstrakt etter gjæring[/size][/tt]
 
Tilbake
Topp