NM 08 LA3 - Am. Pale Ale - Bjørn Magne Idland & Merete Antonsen (Oslo)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Lazy Bastard Ale
Øltype: American Pale Ale
Antall poeng i konkurransen: 31,33 av 50
OG: 1.055
FG: 1.016
Farve (beregnet): 20 EBC
Beregnet bitter: 37 IBU
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: 20 l

Malt & sukker
4900 gram 92.1 % Maris Otter  5,9 EBC
420 gram  7.9 % Crystal    120  EBC

Vann
20 l til innmesking
12 l til skylling

Meskeskjema
60 min 67 °C
5 min 76 °C
Kommentar til mesking: 14 liter til innmesking - 6 liter til Mash-out

Humle
13 gram Magnum          Pellet 13.7 %-alfa 60 min
12 gram Northern Brewer Pellet  8.9 %-alfa 30 min
24 gram Cascade        Hel    6.7 %-alfa 10 min

Krydder og andre tilsetninger
2 gram Irish Moss koketid 10 min
2 gram Wyeast Nutrient koketid 10 min

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis US-05 Tørrgjær 11 gram

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    5 dager ved 20  °C
Modning/sekundærgjæring 10 dager ved 20  °C
Lagring                15 dager ved 12  °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 3.02.2008
Tappedato: 2.03.2008

Kommentar: 110 gram sukker til karbonering på flaske.[/tt]
 
Tilbake
Topp