NM 09 AA3 - Centennial Pale Ale - Bjørn Magne Idland og Merete Antonsen (Oslo)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Centennial Pale Ale
Øltype: 3.F. American pale ale
Antall poeng i konkurransen: 37,33 av 50
OG: 1.059
FG: 1.015
Farve (beregnet): 27 EBC
Beregnet bitter: 42 IBU, med formel 'Garetz'.
Vørtermengde: 27 l
Sluttvolum: 22 l

Malt & sukker
5000  gram 85.5 %  Pale malt            5 EBC
200  gram  3.4 %  Pale Crystal malt  75 EBC
200  gram  3.4 %  Cara Munchner malt 110 EBC
200  gram  3.4 %  Melanodine malt    40 EBC
150  gram  2.6 %  Special B malt    300 EBC
100  gram  1.7 %  Hvetemalt            4 EBC


Vann
15.5 l til innmesking
10.5 l til skylling

Meskeskjema
60 min 67 °C
10 min 76 °C
Kommentar til mesking: Tilsatte 7 liter kokende vann for å øke temp til 76 grader

Humle
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 60 min
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 30 min
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa 15 min
20 gram Centennial Hel 9 %-alfa  0 min

Krydder og andre tilsetninger
2 gram Irish Moss        koketid 10 min
2 gram Wyeast gjærnæring koketid 10 min

Koketid
Total koketid vørter: 70 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis US-05 Tørrgjær 11.5 gram

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring  15 dager ved 20 dager

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 29.11.2008
Tappedato: 14.01.2009

Kommentar: Tørrhumlet med 75 gram Centennial (hel humle) i en uke før tapping på fat. Tappet på flaske etter en mnd. på fat.[/tt]
 
Tilbake
Topp