[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Nybegynnertåke
Øltype: 3.A. English ordinary bitter
Antall poeng i konkurransen: 27 av 50
OG: 1038
FG: 1010
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: IBU, med formel ukjent.
Vørtermengde: 6,5 l
Sluttvolum: 27 l
Malt & sukker
1682 gram % Cooper traditional draught (humlet ekstrakt)
1492 gram % Brewferm Hell ekstrakt
400 gram % Crystalmalt 150 EBC
Vann
3 l til innmesking
2 l til skylling
Meskeskjema
30 min 70 °C
Kommentar til mesking: "steeping"
Humle
35 gram Styrian Goldings (til aroma) Pellet 3,6 %-alfa 10 min
5 gram Styrian Goldings (ekstra bitterhet), kokt i 3dl vann Pellet 3,6 %-alfa 30 min
Koketid
Total koketid vørter: 45 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Coopers Blend (medfulgt settet) Tørrgjær
Kommentar til gjær: God holdbarhet på gjæren
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 19 dager ved 17-19 grader
Lagring 40 dager ved 19 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 30.01.2009
Tappedato: 18.02.2009
Kommentar: Brygget på sett med "steeping grain". Vørteren ble tilsatt kaldt vann fra springen blandet med kokende vann til rett temperatur.[/tt]
Navn på brygget: Nybegynnertåke
Øltype: 3.A. English ordinary bitter
Antall poeng i konkurransen: 27 av 50
OG: 1038
FG: 1010
Farve (beregnet): EBC
Beregnet bitter: IBU, med formel ukjent.
Vørtermengde: 6,5 l
Sluttvolum: 27 l
Malt & sukker
1682 gram % Cooper traditional draught (humlet ekstrakt)
1492 gram % Brewferm Hell ekstrakt
400 gram % Crystalmalt 150 EBC
Vann
3 l til innmesking
2 l til skylling
Meskeskjema
30 min 70 °C
Kommentar til mesking: "steeping"
Humle
35 gram Styrian Goldings (til aroma) Pellet 3,6 %-alfa 10 min
5 gram Styrian Goldings (ekstra bitterhet), kokt i 3dl vann Pellet 3,6 %-alfa 30 min
Koketid
Total koketid vørter: 45 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Coopers Blend (medfulgt settet) Tørrgjær
Kommentar til gjær: God holdbarhet på gjæren
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 19 dager ved 17-19 grader
Lagring 40 dager ved 19 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 30.01.2009
Tappedato: 18.02.2009
Kommentar: Brygget på sett med "steeping grain". Vørteren ble tilsatt kaldt vann fra springen blandet med kokende vann til rett temperatur.[/tt]