1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 09 MA2 - St. Richard's Ale - Anders Christensen og Steinar Hamre (Trondheim)

En tråd i 'Mørk ale' startet av Webmaster, 1 Apr 2009.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: St. Richards Ale
    Øltype: 4.A. English brown ale
    Antall poeng i konkurransen: 39,67 av 50
    OG: 1056
    FG: 1020
    Farve (beregnet): 63 EBC
    Beregnet bitter: 18 IBU, med formel ukjent.
    Vørtermengde: 19,5 l
    Sluttvolum: 18,5 l

    Malt & sukker
    3700  gram % Pale                    5,5 EBC
    672  gram % Crystal                150  EBC
    500  gram % Havregryn (egenrøstet) 100  EBC
    102  gram % Svartmalt            1350  EBC
    145  gram % Sjokolademalt        1250  EBC

    Vann
    15 l til innmesking
    15 l til skylling

    Meskeskjema
    75 min 66 °C

    Humle
    8    gram Nothern Brewer Pellet    9,6 %-alfa 60 min
    8    gram East Kent Goldings Pellet 5,5 %-alfa 60 min
    14,3  gram Styrian Golding Pellet    3,6 %-alfa 10 min

    Krydder og andre tilsetninger

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Muntons Overgjær Tørrgjær 6g

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    5 dager ved 20 grader
    Modning/sekundærgjæring  75 dager ved 20 grader
    Lagring                100 dager ved  9 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 7.09.2008
    Tappedato: 30.11.2008

    Kommentar: Havregrynet er røstet i stekovn på 150-175 grader i en time. [/tt]
     

Del denne siden