NM 09 MA2 - St. Richard's Ale - Anders Christensen og Steinar Hamre (Trondheim)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: St. Richards Ale
Øltype: 4.A. English brown ale
Antall poeng i konkurransen: 39,67 av 50
OG: 1056
FG: 1020
Farve (beregnet): 63 EBC
Beregnet bitter: 18 IBU, med formel ukjent.
Vørtermengde: 19,5 l
Sluttvolum: 18,5 l

Malt & sukker
3700  gram % Pale                    5,5 EBC
672  gram % Crystal                150  EBC
500  gram % Havregryn (egenrøstet) 100  EBC
102  gram % Svartmalt            1350  EBC
145  gram % Sjokolademalt        1250  EBC

Vann
15 l til innmesking
15 l til skylling

Meskeskjema
75 min 66 °C

Humle
8    gram Nothern Brewer Pellet    9,6 %-alfa 60 min
8    gram East Kent Goldings Pellet 5,5 %-alfa 60 min
14,3  gram Styrian Golding Pellet    3,6 %-alfa 10 min

Krydder og andre tilsetninger

Koketid
Total koketid vørter: 60 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Muntons Overgjær Tørrgjær 6g

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    5 dager ved 20 grader
Modning/sekundærgjæring  75 dager ved 20 grader
Lagring                100 dager ved  9 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 7.09.2008
Tappedato: 30.11.2008

Kommentar: Havregrynet er røstet i stekovn på 150-175 grader i en time. [/tt]
 
Topp