[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Barselstout
Hovedklasse: 5. Sterkt spesialøl
Øltype: 5.D. Imperial stout
OG: 1121
FG: 1036
Beregnet bitter: 40 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 18 l
Sluttvolum: 17 l
Malt & sukker
3520 gram pale malt
1011 gram umaltet bygg
2012 gram cryatal malt 150 EBC
1019 gram caraaroma 300-400 EBC
740 gram sjokolademalt
250 gram ristet bygg
497 gram flaket havre
110 gram flaket hvete
2070 gram kandisukker (tilsatt under gjæring)
Meskeskjema
60 min 67,5-65 °C
Humle
40 gram Target 10.2 %-alfa 60 min
41 gram Willammette 6.7 %-alfa 60 min
21 gram Willammette 6.7 %-alfa 15 min
18 gram Willammette 6.7 %-alfa 1 min
19 gram Willammette 6.7 %-alfa tørrhumle
Øvrige krydde/tilsetninger
64,7 g hart ristet franske eikespon under lagring
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Danstar Windsor
Kommentar til gjær: 11 g.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: Ikke oppgitt
Lagring: 12 mnd.
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 23.01.2010
Tappedato: 21.02.2010
Kommentar
Ølet ble gjæret ned til en SG på 1.050, deretter tilsatt kandisukker. Gjæret ut til 1.036.
Navn på brygget: Barselstout
Hovedklasse: 5. Sterkt spesialøl
Øltype: 5.D. Imperial stout
OG: 1121
FG: 1036
Beregnet bitter: 40 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 18 l
Sluttvolum: 17 l
Malt & sukker
3520 gram pale malt
1011 gram umaltet bygg
2012 gram cryatal malt 150 EBC
1019 gram caraaroma 300-400 EBC
740 gram sjokolademalt
250 gram ristet bygg
497 gram flaket havre
110 gram flaket hvete
2070 gram kandisukker (tilsatt under gjæring)
Meskeskjema
60 min 67,5-65 °C
Humle
40 gram Target 10.2 %-alfa 60 min
41 gram Willammette 6.7 %-alfa 60 min
21 gram Willammette 6.7 %-alfa 15 min
18 gram Willammette 6.7 %-alfa 1 min
19 gram Willammette 6.7 %-alfa tørrhumle
Øvrige krydde/tilsetninger
64,7 g hart ristet franske eikespon under lagring
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Danstar Windsor
Kommentar til gjær: 11 g.
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: Ikke oppgitt
Lagring: 12 mnd.
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 23.01.2010
Tappedato: 21.02.2010
Kommentar
Ølet ble gjæret ned til en SG på 1.050, deretter tilsatt kandisukker. Gjæret ut til 1.036.