NM 1 SS1 - Barselstout - Anders Christensen og Steinar Hamre (Trondheim)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Barselstout

Hovedklasse: 5. Sterkt spesialøl
Øltype: 5.D. Imperial stout
OG: 1121
FG: 1036
Beregnet bitter: 40 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 18 l
Sluttvolum:  17 l

Malt & sukker
3520 gram pale malt
1011 gram umaltet bygg

2012 gram cryatal malt 150    EBC
1019 gram caraaroma    300-400 EBC
740 gram sjokolademalt
250 gram ristet bygg
497 gram flaket havre
110 gram flaket hvete
2070 gram kandisukker (tilsatt under gjæring)

Meskeskjema
60 min 67,5-65 °C

Humle
40 gram Target      10.2 %-alfa 60 min
41 gram Willammette  6.7 %-alfa 60 min
21 gram Willammette  6.7 %-alfa 15 min

18 gram Willammette  6.7 %-alfa  1 min
19 gram Willammette  6.7 %-alfa tørrhumle

Øvrige krydde/tilsetninger
64,7 g hart ristet franske eikespon under lagring

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Danstar Windsor

Kommentar til gjær: 11 g.

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: Ikke oppgitt
Lagring:              12 mnd.

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 23.01.2010
Tappedato:  21.02.2010

Kommentar

Ølet ble gjæret ned til en SG på 1.050, deretter tilsatt kandisukker. Gjæret ut til 1.036.
 
Hva menes her med eikespon under lagring? er det satt på fat med spon og lagret der, og så tappet på flaske? eller er det "lagret" på sekundær?
Planlegger en imp stout med eikespon selv, og er derfor intresert i å vite litt mer om kontakttid osv.. :)
 
Tilbake
Topp