1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 1 SS1 - Barselstout - Anders Christensen og Steinar Hamre (Trondheim)

En tråd i 'Sterk spesialøl' startet av Webmaster, 24 Apr 2011.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Barselstout

    Hovedklasse: 5. Sterkt spesialøl
    Øltype: 5.D. Imperial stout
    OG: 1121
    FG: 1036
    Beregnet bitter: 40 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 18 l
    Sluttvolum:  17 l

    Malt & sukker
    3520 gram pale malt
    1011 gram umaltet bygg

    2012 gram cryatal malt 150    EBC
    1019 gram caraaroma    300-400 EBC
    740 gram sjokolademalt
    250 gram ristet bygg
    497 gram flaket havre
    110 gram flaket hvete
    2070 gram kandisukker (tilsatt under gjæring)

    Meskeskjema
    60 min 67,5-65 °C

    Humle
    40 gram Target      10.2 %-alfa 60 min
    41 gram Willammette  6.7 %-alfa 60 min
    21 gram Willammette  6.7 %-alfa 15 min

    18 gram Willammette  6.7 %-alfa  1 min
    19 gram Willammette  6.7 %-alfa tørrhumle

    Øvrige krydde/tilsetninger
    64,7 g hart ristet franske eikespon under lagring

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Danstar Windsor

    Kommentar til gjær: 11 g.

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring: Ikke oppgitt
    Lagring:              12 mnd.

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 23.01.2010
    Tappedato:  21.02.2010

    Kommentar

    Ølet ble gjæret ned til en SG på 1.050, deretter tilsatt kandisukker. Gjæret ut til 1.036.
     
  2. Kyrre D K

    Kyrre D K
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lommedalen
    Hva menes her med eikespon under lagring? er det satt på fat med spon og lagret der, og så tappet på flaske? eller er det "lagret" på sekundær?
    Planlegger en imp stout med eikespon selv, og er derfor intresert i å vite litt mer om kontakttid osv.. :)
     

Del denne siden