1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 LA1 - Myra Wit - Tor Andreassen og Børge Antonsen (Rognan)

En tråd i 'Lys ale' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Myra Wit
    Kode: mtb543
    Hovedklasse: 3. Lys ale
    Øltype: 3.K. Belgisk Wit
    Antall poeng i konkurransen: 37 av 50
    OG: 1052
    FG: 1010
    Farve (beregnet): 8 EBC
    Beregnet bitter: 13 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 95 l
    Sluttvolum: 87 l

    Malt & sukker
    10000 gram 53 % Hvetemalt 3 EBC
    9000 gram 47 % Palemalt  7 EBC

    Vann
    50 l til innmesking
    65 l til skylling

    Meskeskjema
    75 min 65 °C

    Kommentar til mesking: 60 min mesk + 15 min resirk. ikke mash out, partiskylling 2 like store skyllinger, 1. skyllevann 95C gir ca 76C i mesken. 2. skyllevann 78C

    Humle
    100 gram Hallertau Mittelfrau Hel 3,7 %-alfa 60 min
    80 gram Hallertau Mittelfrau Hel 3,7 %-alfa 10 min

    Krydder og andre tilsetninger
    100 gram Appelsinskall   koketid 10 min
    70 gram Knust Koriander koketid 10 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP400 Flytende 890 milliarder celler
    Kommentar til gjær: Bygd opp av 2 rør i 2 omganger

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:   16 dager ved 19 grader
    Modning/sekundærgjæring: 20 dager ved 22 grader
    Lagring dager ved dager

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 31.01.2010
    Tappedato:  16.01.2010

    Kommentar: Koriander og appelsin tilsatt i pose. Gjæringstemperatur ble fra dag 5 øket med 0,5C per dag til 24C. Stor fordampning under kok, tilsatte kokt vann opp til ca 90L[/tt]
     

Del denne siden