1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 LL1 - Holmen Graa Maibokk - Rune Arnesen og Ove Krokeide (Bergen)

En tråd i 'Lys lager' startet av Webmaster, 26 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Holmen Graa Maibokk
    Kode: TFV910
    Hovedklasse: 1. Lys lager
    Øltype: 1.I. Øvrig (spesifiser nederst)
    Antall poeng i konkurransen: 34 av 50
    OG: 1065
    FG: 1016
    Farve (beregnet): 20 EBC
    Beregnet bitter: 32 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 133 l
    Sluttvolum: 133 l

    Malt & sukker
    18000 gram 55,38 % Pilsner malt          4 EBC
    8000 gram 24,62 % Munchen malt         15 EBC
    1500 gram  4,62 % Caravienne malt      50 EBC
    3000 gram  9,23 % Lys flytende extract 15 EBC
    2000 gram  6,15 % Sukker                2 EBC

    Vann
    60 l til innmesking
    110 l til skylling

    Meskeskjema
    60 min 68 °C

    Kommentar til mesking:

    Humle
    100 gram Northern Brewer       Hel 10,5 %-alfa 60 min
    114 gram Perle                 Hel  8,2 %-alfa 60 min
    108 gram Hallertauer Tradition Hel  7,1 %-alfa 20 min
    108 gram Hallertauer Tradition Hel  7,1 %-alfa  5 min

    Krydder og andre tilsetninger
    15 gram Kalsiumsulfat (mesk) koketid 60 min
    20 gram Kalsiumklorid (mesk) koketid 60 min
    2 gram Irish moss           koketid 10 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs German Bock Lager bunnfall 1500 ml

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring   20 dager ved 10 dager
    Modning/sekundærgjæring 12 dager ved 10 dager

    Øvrig informasjon
    Bryggedato: 24.01.2010
    Tappedato: 25.02.2010

    Kommentar: Øltype: Helles bock/Maibock[/tt]
     

Del denne siden