1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 MA1 - American West Coast Amber Ale - Jan Halvor Fjeld (Skien)

En tråd i 'Mørk ale' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: American Westcoast Amber Ale
    Kode: NES 113
    Hovedklasse: 4. Mørk ale
    Øltype: 4.N. Øvrig (spesifiser nederst)
    Antall poeng i konkurransen: 42,33 av 50
    OG: 1060
    FG: 1012
    Farve (beregnet): 32 EBC
    Beregnet bitter: 40 IBU, med formel annet.
    Vørtermengde: 26 l
    Sluttvolum:  23 l

    Malt & sukker
    3900 gram 65,4 % Maris Otter Pale Ale malt. T Fawcett  5 EBC
    450 gram  7,6 % Munchen I. Weyerman                  14 EBC
    400 gram  5,7 % Crystal malt                        150 EBC
    225 gram  3,8 % Amber                                100 EBC
    200 gram  3,4 % Caramalt                              30 EBC
      85 gram  1,4 % Dark Crystal                        150 EBC
      50 gram  0,9 % Pale Choco                          400 EBC
    650 gram 10,3 % DME                                    8 EBC

    Vann
    26 l til innmesking
    5 l til skylling

    Meskeskjema
    10 min 52 °C
    15 min 60 °C
    25 min 67 °C
    20 min 72 °C
    10 min 77 °C
    Kommentar til mesking: Am. Amber Ale. Speidel 20l

    Humle
    20 gram Simcoe    Pellet 11  %-alfa 60 min
    20 gram Cascade    Pellet  7,8 %-alfa 10 min
    24 gram Centennial Pellet  8,7 %-alfa 10 min
    30 gram Cascade    Pellet  7,8 %-alfa  0 min
    30 gram Centennial Pellet  8,7 %-alfa  0 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 65 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Bunnfall 30 ml slurry
    Kommentar til gjær: Amber Ale. Slurry from Blonde Ale

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring: 17 dager ved 19 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Tilsatt
    Bryggedato: 14.12.2009
    Tappedato:  31.12.2009
     
    AliJavadi og magnarm@gmail.com liker dette.
  2. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Tenkte jeg skulle prøve meg på denne.
    Noen som har erfaringer å dele?
     
  3. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ser ut som et kanonøl. Amerikansk amber er topp. Meskeskjemaet kan sikkert forenkles.
     
  4. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Takk for bekreftelsen.

    Siden jeg også kjører Spedel bruker jeg samme meskeskjema. Greit å bruke alle 5 stegene.
    Men jeg må muligens gjøre litt endringer på malten. Får ikke alt til å stemme helt med det jeg har i BeerSmith og de Birger har inne. (Tar det etterhvert).
    Har også litt rikelig med Summit og Nelson liggende. Vurderer det som en del av humlingen.
     
  5. Dovre du gamle

    Dovre du gamle
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Eg har brygga denne to gonger. Det fyrste partiet vart det beste. Traff perfekt på OG og FG. På neste parti fekk eg for høg OG og ølet fekk alkoholsmak. Etter litt lagring vart den derimot godt. Det fyrste partiet er den beste ølen eg har brygga (er oppe i 12 no). Fekk mykje skryt for den. Den hadde ypperleg balanse og interessant karakter med lakris og mykje maltpreg. Skal snart brygge meg eit parti til av denne.
     
  6. HansOB

    HansOB
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har ikke Birgern alle disse malttypene på huset? Hvis ikke kan vi godt slå våre speidler sammen og kjøre en fellesøkt da US Amber er pr. dd "utsolgt" fra Øvre Florvaagen handbryggerier" men alle maltsorter er "in stock!". :)
     
  7. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Tror nok han har det jeg mangler ja.
    Ble litt forvirret av opplysningnene i oppskriften, som at Crystal og Dark Crysatl har samme EBC)

    Planen er å ta en tur innom Birger i morgen (tirsdag) og handle manglende malt og gjær (WLP001) for så å brygge på torsdag eller fredag.
     
  8. Treig

    Treig
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    fader for et fantastisk øl!
    står klar til mitt 40års-lag men kan ikke garantere det er mye igjen når først dagen kommer..
     
  9. StoreMy

    StoreMy
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Midttun, Bergen
    Ølet ble bra og forsvant fort.
     
  10. omhelland

    omhelland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Kan ein bruke tørrgjær her? Og då få et brukandes resultat.
     
  11. Ketil

    Ketil
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Drammen
    Safale 05 er vel samme gjær i tørrform.
     
  12. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Det kan du absolutt. Har ein liknande oppskrift som eg har brygga mange ganger. Av og til med tørrhumle og av og til utan. Føretrekk eigentleg den med. Brukar gjerne cascade og chinook, 1g/liter av kvar type.
     
  13. Bernts

    Bernts
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ikke dårlig... ;D, selv har jeg tilgode å gjære med tørrhumle.
     
  14. protto

    protto
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Vangsnes
    Uups... liten feillesing der ja ;) Men begge deler går jo fint sjølvsagt.
     
  15. omhelland

    omhelland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Kjører på med begge deler! :)
     
  16. omhelland

    omhelland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Fikk OG på 1.069 her. Bør jeg prøve å vanne det ut for å senke OG?
     
  17. Krutin666

    Krutin666
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ser ut som et godt øl det her ja, og det står på programmet til neste bryggedag her i heimen.

    Lurer dog på en ting her, og det er DME som står i lista over malten...hva er egentlig det?  :bank2:
     
  18. Dovre du gamle

    Dovre du gamle
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Dried malt ekstract
     
  19. Krutin666

    Krutin666
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ah, selvsagt. Takker!
     
  20. OveAune

    OveAune
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei,

    Ny i faget. Skal brygge denne imorgen. Ser det nevnes at mesketidene kan forenkles. Jeg brygger BIAB. Noen som har en ide om en to stegs mesking på denne?  :help:

    Mvh
    Ove
     

Del denne siden