NM 10 MA2 - Stjørdalsporter - Steinar Andersen (Andenes)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Stjørdalsporter
Kode: 003AND
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 37,66 av 50
OG: 56
FG: 24
Farve (beregnet): 62 EBC
Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Tinseth'.
Sluttvolum: 23 l

Malt & sukker
4100 gram 54   % Stjørdalsmalt   ??   EBC
500 gram  6,5 % Cara 20L        40   EBC
500 gram  6,5 % Cara 80L       160   EBC
500 gram  6,5 % Flaket hvete     3,2 EBC
200 gram  2,5 % Black malt     985   EBC
200 gram  2,5 % Roasted barley 590   EBC
1670 gram 21,5 % light DME       16   EBC

Vann
25 l til innmesking
6 l til skylling

Meskeskjema
90 min 65 °C
15 min 78 °C
Kommentar til mesking: Underkategori: Smoked porter

Humle
40 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 60 min
20 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 15 min
20 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa  0 min

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Fermentis S-04 Tørrgjær 22g
Kommentar til gjær: Gjæren var nesten gått ut på dato

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 19 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 27.01.2010
Tappedato:  10.02.2010

Kommentar: Jeg fikk ett veldig dårlig utbytte av stjørdalsmalten, noe som resulterte i att jeg måtte justere med DME.[/tt]
 
Topp