1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 MA2 - Stjørdalsporter - Steinar Andersen (Andenes)

En tråd i 'Mørk ale' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Stjørdalsporter
    Kode: 003AND
    Hovedklasse: 4. Mørk ale
    Øltype: 5.O. Øvrig (spesifiser nederst)
    Antall poeng i konkurransen: 37,66 av 50
    OG: 56
    FG: 24
    Farve (beregnet): 62 EBC
    Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Sluttvolum: 23 l

    Malt & sukker
    4100 gram 54   % Stjørdalsmalt   ??   EBC
    500 gram  6,5 % Cara 20L        40   EBC
    500 gram  6,5 % Cara 80L       160   EBC
    500 gram  6,5 % Flaket hvete     3,2 EBC
    200 gram  2,5 % Black malt     985   EBC
    200 gram  2,5 % Roasted barley 590   EBC
    1670 gram 21,5 % light DME       16   EBC

    Vann
    25 l til innmesking
    6 l til skylling

    Meskeskjema
    90 min 65 °C
    15 min 78 °C
    Kommentar til mesking: Underkategori: Smoked porter

    Humle
    40 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 60 min
    20 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa 15 min
    20 gram East Kent Goldings Hel 6,1 %-alfa  0 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Fermentis S-04 Tørrgjær 22g
    Kommentar til gjær: Gjæren var nesten gått ut på dato

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 19 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 27.01.2010
    Tappedato:  10.02.2010

    Kommentar: Jeg fikk ett veldig dårlig utbytte av stjørdalsmalten, noe som resulterte i att jeg måtte justere med DME.[/tt]
     
  2. Kyrre D K

    Kyrre D K
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lommedalen
    Hei

    Ble det brukt noe form for kjemikalier (feks hydrogenperoksid) i denne for å fjerne klor fra vannet?
     

Del denne siden