NM 10 MA3 - Myra Juleale - Tor Andreassen og Børge Antonsen (Rognan)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Myra JuleAle (Northern English Brown Ale)
Kode: mtb546
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.A. English brown ale
Antall poeng i konkurransen: 29,66 av 50
OG: 1056
FG: 1015
Farve (beregnet): 34 EBC
Beregnet bitter: 26,4 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 90 l
Sluttvolum:   81 l

Malt & sukker
9500 gram 47 % Palemalt            7 EBC
7500 gram 37 % Munchner type2     40 EBC
300 gram  1 % Sjokolademalt     788 EBC
130 gram  1 % Special B         290 EBC
700 gram  3 % Cara Munich Type3 100 EBC
2000 gram 10 % Hvetemalt           3 EBC

Vann
50 l til innmesking
60 l til skylling

Meskeskjema
75 min 67 °C

Humle
70 gram Perle Hel 9,4 %-alfa 60 min
60 gram EKG   Hel 5   %-alfa 16 min
60 gram EKG   Hel 5   %-alfa  1 min

Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 10 min
10 gram Gjærnæring koketid 10 min

Koketid
Total koketid vørter: 90 min

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Flytende 900 milliarder celler
Kommentar til gjær: Bygget opp fra 1 rør i flere omganger, sedimentert til 2,5L

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring:  14 dager ved 20 grader
Lagring:               110 dager ved  4 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato:  4.11.2009
Tappedato:  18.11.2009
 
Tilbake
Topp