[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Myra JuleAle (Northern English Brown Ale)
Kode: mtb546
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.A. English brown ale
Antall poeng i konkurransen: 29,66 av 50
OG: 1056
FG: 1015
Farve (beregnet): 34 EBC
Beregnet bitter: 26,4 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 90 l
Sluttvolum: 81 l
Malt & sukker
9500 gram 47 % Palemalt 7 EBC
7500 gram 37 % Munchner type2 40 EBC
300 gram 1 % Sjokolademalt 788 EBC
130 gram 1 % Special B 290 EBC
700 gram 3 % Cara Munich Type3 100 EBC
2000 gram 10 % Hvetemalt 3 EBC
Vann
50 l til innmesking
60 l til skylling
Meskeskjema
75 min 67 °C
Humle
70 gram Perle Hel 9,4 %-alfa 60 min
60 gram EKG Hel 5 %-alfa 16 min
60 gram EKG Hel 5 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 10 min
10 gram Gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Flytende 900 milliarder celler
Kommentar til gjær: Bygget opp fra 1 rør i flere omganger, sedimentert til 2,5L
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Lagring: 110 dager ved 4 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 4.11.2009
Tappedato: 18.11.2009
Navn på brygget: Myra JuleAle (Northern English Brown Ale)
Kode: mtb546
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.A. English brown ale
Antall poeng i konkurransen: 29,66 av 50
OG: 1056
FG: 1015
Farve (beregnet): 34 EBC
Beregnet bitter: 26,4 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 90 l
Sluttvolum: 81 l
Malt & sukker
9500 gram 47 % Palemalt 7 EBC
7500 gram 37 % Munchner type2 40 EBC
300 gram 1 % Sjokolademalt 788 EBC
130 gram 1 % Special B 290 EBC
700 gram 3 % Cara Munich Type3 100 EBC
2000 gram 10 % Hvetemalt 3 EBC
Vann
50 l til innmesking
60 l til skylling
Meskeskjema
75 min 67 °C
Humle
70 gram Perle Hel 9,4 %-alfa 60 min
60 gram EKG Hel 5 %-alfa 16 min
60 gram EKG Hel 5 %-alfa 1 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 10 min
10 gram Gjærnæring koketid 10 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Flytende 900 milliarder celler
Kommentar til gjær: Bygget opp fra 1 rør i flere omganger, sedimentert til 2,5L
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 14 dager ved 20 grader
Lagring: 110 dager ved 4 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 4.11.2009
Tappedato: 18.11.2009