1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 10 PS3 - Brown Porter - Bjørn Magne Idland og Merethe Antonsen (Oslo)

En tråd i 'Mørk ale' startet av Webmaster, 28 Apr 2010.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Brown Porter
    Kode: LBS060
    Hovedklasse: 4. Mørk ale
    Øltype: 4.F. Porter
    Antall poeng i konkurransen: 30 av 50
    OG: 1.059
    FG: 1.014
    Farve (beregnet): 52 EBC
    Beregnet bitter: 29 IBU, med formel 'Rager'.
    Vørtermengde: 22 l
    Sluttvolum:  20 l

    Malt & sukker
    4300 gram 78 % Maris Otter pale malt (T.Fawcett)    5.9 EBC
    460 gram  8.35 % Brown malt (T. Fawcett))        128  EBC
    450 gram  8.17 % Crystal malt (T. Fawcett)        130  EBC
    150 gram  2.72 % Chocolate malt (Muntons)        900  EBC
    150 gram  2.72 % Pale Chocolate malt (T. Fawcett) 500  EBC

    Vann
    14.4 l til innmesking
    18.3 l til skylling

    Meskeskjema
    75 min 67 °C
    Kommentar til mesking:

    Humle
    20 gram Galena Pellet  10.1 %-alfa 60 min
    20 gram Crystal Pellet  3.5 %-alfa 10 min

    Krydder og andre tilsetninger
    5 gram Irish Moss koketid 10 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 60 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1028 London Ale Flytende 1 pakke
    Kommentar til gjær: 1.5 liter starter (150 gram DME)

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring: 15 dager ved 20 grader

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Tilsatt
    Bryggedato: 25.12.2009
    Tappedato:  9.01.2010
     

Del denne siden