1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 11 LA2 - Kvite Krist - Tore André Ringvold (Oslo)

En tråd i 'Lys ale' startet av Webmaster, 16 Apr 2011.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Kvite Krist
    Hovedklasse: 3. Lys ale
    Øltype: 3.K. Belgisk Wit

    OG: 1042
    FG: 1006
    Beregnet bitter: 24 IBU, med formel 'Annen'.
    Vørtermengde: 30 l
    Sluttvolum:   25 l

    Malt & sukker
    3000 gram gulvmaltet Bohemian Pilsnermalt
    3000 gram hvetemalt

    1000 gram pale malt

    Meskeskjema
    60 min 67 °C

    Humle
    18 gram Admiral blomst   13.1 %-alfa 60 min
    20 gram Cascade blomst    7   %-alfa  4 min
    5 gram Styrian Goldings  3   %-alfa  4 min
    35 gram koriander (knust)
    15 gram pomerans (knust)
    10 gram einebær
    10 gram ingefærrot

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3944 Belgian Wit Flytende
    Kommentar til gjær: En pakke.

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:    10 dager ved 20 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Tilsatt
    Bryggedato: 06.02.2011
    Tappedato:  16.02.2011
     
  2. malm

    malm
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jeløya, Moss
    Heisann!
    Har veldig lyst til å prøve meg på denne, men har to kjappe spørsmål:

    1) Hvor mye vann brukes til skylling/mesh-out?

    2) Når tilsettes krydderiene?

    Mvh Martin
     
  3. Andreas H Vang

    Andreas H Vang
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Inderøy
    Jeg bruker en skyllemengde omtrent lik ferdig mengde brygg etter koking. Om du bruker feks Beersmith beregner det hvor mye vørter du må ha før koking.
    På Witen jeg laget for en måneds tid siden tilsatte jeg krydderiene sammen med siste humle (5min).

    Ble veldig bra!
     
  4. malm

    malm
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jeløya, Moss
    Takk for svar!

    Da er det bare å beregne og gå til innkjøp!

    Gleder meg til denne kjenner jeg :D


    Cheers,
    Martin
     
  5. malm

    malm
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jeløya, Moss
    En siste ting her...

    Ingerfærrot. Antar at den skal være fersk...? Kuttes i skiver, eller raspes?


    Cheers,
    Martin
     
  6. Andreas H Vang

    Andreas H Vang
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Inderøy
    Brukte ikke ingefær i min wit :)

    Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2
     
  7. Tore André

    Tore André
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    Jeg brukte skivet fersk ingefærrot. Det er ikke så mye og gir bare en anelse friskhet:)

    lykke til!
     
  8. Tore André

    Tore André
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Oslo
    krydrene tilsatte jeg sammen med aromahumle, og jeg brukte 25 liter vann til skylling:)
     
  9. malm

    malm
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jeløya, Moss
    Friskhet er bra, men kan vel da kanskje friste meg til å ha oppi lit ekstra :)

    Men når du bruker 25 liter til skylling så antar jeg at du mesket i en Igloo type? Dette ville jo bli veldig feil i min BB30, så antar at ca 8-10 liter blir mer riktig for meg...?


    Mvh Martin
     
  10. phrode

    phrode
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Arendal
    Humletiden. Kan du legge ut den?
     
  11. AndersGrom

    AndersGrom
    Expand Collapse
    Dommer

    Det står vel 60 min 4 min og 4 min :)

     Admiral blomst   13.1 %-alfa 60 min
    Cascade blomst    7   %-alfa  4 min
    Styrian Goldings  3   %-alfa  4 min
     
  12. Kim O.J.

    Kim O.J.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Snarøya
    Stemmer OG på denne oppskriften? Kun 1042 med 7 kg malt på 25 liter? Er ikke det snaut?
     
  13. malm

    malm
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jeløya, Moss
    Jeg klokka inn på 1.052 når jeg lagde den ihvertfall :)

    Ble veldig god, men jeg var nok litt vel ivrig på krydderiene, så den trengte litt lagring ;)


    Mvh Martin
     
  14. Kim O.J.

    Kim O.J.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Snarøya
    Hvis jeg skal erstatte 1kg malt med DME, hvilken av maltsortene bør jeg erstatte og med hvilken DME ?
    Og hvor mye DME pr kg erstattet
    malt?

    Sent from my HTC One using Tapatalk
     

Del denne siden