NM 11 LL2 - Starumens Pils - Arne Johannesen og Olaf Øines (Bergen)

[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Straumens pils
Hovedklasse: 1. Lys lager
Øltype: 1.C. Tsjekkisk pilsner
OG: 1045
FG: 1006
Beregnet bitter: 54 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 61 l
Sluttvolum:   57 l

Malt & sukker
10000 gram Global pilsnermalt
1000 gram Global hvetemalt
1300 gram Weyermann carapils
 500 gram Lys sirup
 
Meskeskjema
60 min 67 °C
15 min 72 °C
15 min 78 °C

Humle
55 gram Magnum 15.7 %-alfa 60 min
150 gram Saaz    4.5 %-alfa 30 min
150 gram Saaz    5.1 %-alfa  5 min

Krydder og andre tilsetninger
2   gram CaSO4
1.7 gram CaCl2
3   gram NaCl


Gjær
Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP830 German Lager Flytende
Kommentar til gjær: 2 pakker i 2 liter starter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring:   14 dager ved 10 grader
                         3 dager ved 20 grader
                         5 dager ved 12 grader
Lagring:                 14 dager ved 20 grader

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 18.04.2010
Tappedato:  05.05.2010

Kommentar: Sirup tilsatt mot slutten av koketiden for å regulere OG.[/tt]
 
Tilbake
Topp