1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

NM 11 MA1 - Holmen Graa Altbier - Trygve Torsteinsen og Axel Wisnes

En tråd i 'Mørk ale' startet av Webmaster, 24 Apr 2011.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Holmen Graa Altbier

    Hovedklasse: 4. Mørk ale
    Øltype: 4.K. Altbier
    OG: 1055
    FG: 1013
    Beregnet bitter: 40 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 135 l
    Sluttvolum:  130 l

    Malt & sukker
    15000 gram pilsnermalt                    4 EBC 53,57 %
    10000 gram mübchenermalt                15 EBC 35,71 %

    1500 gram Castle aromatic              100 EBC  5,36 %
    1000 gram Global caramunich            120 EBC  3,57 %
      500 gram Weyermann Carafa Special II 1100 EBC  1,75 % 

    Meskeskjema
    60 min 67 °C

    Humle
    150 gram Magnum                14.5 %-alfa 60 min
    150 gram Hallertauer Tradition  5.9 %-alfa 15 min


    Øvrige krydde/tilsetninger
    15 gram CaCO3      mesk
    15 gram CaCl2      mesk
    15 gram CaSO4      mesk
    2 ts  Irish Moss 10 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: White Labs WLP029 Flytende

    Kommentar til gjær: 1 liter slurry.

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring:    10 dager på 16 °C

    Modning/sekundærgjæring:  10 dager på 16 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 20.12.2010
    Tappedato:  10.01.2011
     

Del denne siden