NM 2016 flaskekokurranse

shalgp

Norbrygg-medlem
Hei,

Noen som vet når (dato) dommerne begynner å smake på innsendt øl?
Jeg så at alt skulle være inne til den 18 mars, men ikke hvilken dato de innledende rundene begynner.

Mvh Shalg
 
Takk for kjapt svar, men klassevinnerne må vel annonseres i god tid før det, ettersom deltagelse på hjemmebryggerhelgen er en av premiene?
 
Det får nesten dommerne som sitter i komitèen svare på. Mulig det blir slik, men i "verste" fall så publiseres det som nettsak når bedømmingen er klar.
 
Noen som vet hvor mange øl som er påmeldt?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Sist redigert:
Kikker på vurderingene og har noen spørsmål. Hva er poengsummen? Summen av hver dommers poeng mellom 0 og 50? Noen flighter ser ut til å ha jevnt over høyere poengsum enn andre, er det ujevnt antall dommere på hver flight, forskjell i hvor kritiske dommerne er, eller rett og slett noen flighter som er ganske mye bedre enn andre?

Noen står med "videre: ja". Hvor mange runder er det?
 
Det er veldig bra at dere legger ut resultater fortløpende, og tilogmed dommerskjema for flere flighter allerede. Dette er knallbra jobba dommere! Stå på videre. Jeg vet dere har en tøff jobb. Lykke til med resten av bedømmelsen.

Skål!
 
Som kjent har OABL gått til innkjøp av utstyr for å måle alkohol i øl. Dette brukte vi i kveld på alle bidragene som skulle dømmes i Oslo. Samtlige øl hadde for høyt alkoholnivå iht Norbryggs typedefinisjoner. Noen betydelig høyere. Etter å ha konferert med NM komiteen har derfor et enstemmig styre i Norbrygg besluttet å diskvalifisere alle øl innlevert i Oslo. Dømmingen i Oslo er avlyst.

Norbrygg beklager dette.
71cd0355f43bbc2f8a47e08d73281355.jpgSent from my iPhone using Tapatalk
 
Kikker på vurderingene og har noen spørsmål. Hva er poengsummen?

Noen står med "videre: ja". Hvor mange runder er det?

Typisk er det tre dommere per flight og poengsummen blir da summen av de tre dommerens poeng. Av og til er det bare to eller kanskje fire dommere. Da vil den summen naturlig nok bli lavere eller høyere. Klikker du på en av lenkene på resultatskjemaet ser du flightskjema hvor dette er tydelig. Forskjell i poengsum har ingen innvirkning på hvilke øl som går vidre da det altid er det eller de beste ølene fra en flight som går vidre. Det er ikke mulig å sammenligne poeng mellom flight direkte da dommere ofte legger seg litt ulikt på skalaen fra flight til flight. Og ja, av og til er det flight med mye bra øl, og noen ganger nesten bare mindre bra. Dog er det stort sett gjevnt fordelt.

Det er tre runder.
-Innledende runde hvor alle bidrag blir vurdert. Innsendt flaske nr 1 brukes.
-Klassefinale hvor vinner av, for eksempel, klassen porter og stout blir bestemt. Innsendt flaske nr 2 brukes.
-MM-finalen hvor NM-mester i hjemmebrygging 2016 kåres. Denne bedømmes i Drammen under hjemmebryggerhelgen. Bryggere som har øl som kommer hitt blir kontaktet for å sende inn ekstra øl.

Lars-Erik
*NM-flaskekonkuransekomitemedlem på norgesturné for å hjelpe nye dommersted*

edit sommersted - dommersted, autokorektur...
 
Sist redigert:
Det må være ganske surt for 800 å se at
8358 og 7066 går videre
sikker mange i samme flighten som føler det samme

Untitled.png
 
Tilbake
Topp