Åssen behandles egentlig flaskene fra innlevering til bedømming? Stående, liggende, kaldt, varmt? I en pøl av ild og svovel?
Jeg siterer meg selv på det jeg svarte på tilsvarende spørsmål i fjor: (inkludert skrivefeilene)
«Dette finnes det et meget omfattende regelverk for i "Dommerinstruks for konkurransedømming av øl. For øldommere sertifisert av Norbrygg."
Regelverket stiller krav til temperatur og hvile i forkant av smakingen, og at man bla. sikrer seg at ikke de siste ølene blir varmere mens de venter på bedømming.
I Oslo hentes ølene ut av et kjølerom rett før de aktuelle ølene bedømmes. Det samme skjer ved finaledømmingen som skjer på Hjemmebryggehelgen i Trondheim.
Temperatur er med i organiseringen og planleggingen frem til selve smakingen starter, og det er derfor hovedsaklig ansvaret til de som organiserer smakingen og ikke den enkelte dommer.
Ølene som er sendt til eller levert i Oslo (hjemme hos meg) står i et rom med 5-6 graders temperatur. (isolert utebod med temperatutkontroll)
Jeg tror ikke dere skal legge til grunn at noen av organisatorene vil gjøre dette på noen annen måte enn dere ville gjort det selv.»