1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

No sparge for første gang

En tråd i 'Brygging' startet av -Tormod-, 24 Feb 2018.

 1. -Tormod-

  -Tormod-
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Er det noe: obs obs! dette må du tenke på når du brygger no sparge ? Jeg skal brygge for første gang på en bb60 basic med silbunn. Har til nå brygget på bb30 med maltrør, pid og sirkulasjon. Dette flytter jeg over på bb60 (ikke maltrøret) og tenkte jeg skulle prøve no sparge da det nå går mtp volum i kjelen. Eksempel: 25l batch. 6kg malt som binder ca 6l. Fyller opp 35l vann (for å få ca 29l til kok) mesker som vanlig med sirkulasjon og kjører en mash-out med sirkulasjon. Overfører deretter ølet til bb30 for kok. @Finn Berger du har erfaring med bb60 og no sparge har jeg lest ;)
   
 2. JEG

  JEG
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Stavanger
  Sikkert noe du har tenkt over, men: Husk lav effektivitet og mye sukker igjen i mesken. Konvertering vil kunne ta lengre tid (men 60 min er nok uansett mer enn nok). Skal selv kjøre minimal-sparge i dag (håper jeg). Nesten som no-sparge men skal skylle med 25 % av total volumet. Tok dette fra en nettside, hvor han skyller med 15 %.
   
 3. -Tormod-

  -Tormod-
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Har tenkt på dette med effektiviteten. Treffer stort sett på OG på bb30 og som regel noen poeng over. De gangene jeg underskyter er det pga mye malt i maltrøret. Tenker å kjøre første batch som en test og se hvor jeg havner i forhold til tidligere resultater.
   
  JEG liker dette.
 4. JEG

  JEG
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Stavanger
  Kult om du oppgir effektiviteten når du er ferdig.
   
 5. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Hamar
  Jeg ville anslått 7-10% lavere effektivitet. Artig hvis du poster tall, med mindre det er et veldig stort brygg.
   
 6. -Tormod-

  -Tormod-
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Mener å brygge en red ale. 6kg malt og OG 1.053. Under normale omstendigheter treffer jeg OG evt noen poeng over med min standard prosedyre på bb30'n ihvertfall.
   
  Tsveri liker dette.
 7. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Skulle gå greit, det der. Når du beregner om det går, så ganger du kilo malt med 6,5 for å finne det ekstra volumet som malten okkuperer.
   

Del denne siden