Noen som har en god oppskrift på en Belgisk Trippel

Hei, jeg lurer på om noen der ute har en oppskrift på en Belgisk Trippel og som faktisk smaker Belgisk Trippel?
Har forsøkt meg før, men det smaker svært lite. Brygger på en Grainfather Connect.

Hilsen tom
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Her tror jeg det er mer prosess enn oppskrift
Du trenger egentlig bare pilsnermalt, litt sukker, belgisk gjær og litt humle
Jeg liker å slenge oppi litt hvete, men har ennå tilgode å brygge en tripel jeg er hundre prosent fornøyd med


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

kokkenrolv

Fylkesstyre
Mine erfaringer med favorittølstilen; følger stort sett Jamil's oppskrift fra Brewing Classic Styles. Mesker lavt, litt sukker i kok, gjærer med WLP530 på 19 de første 30-40 timene (etter tips fra bryggermesteren på Westmalle), så opp rundt 22. Høy karbonering, minst 1 måned kald lagring før første flasken sprettes.
 

Håkon

Dommer
Et triks for å gi disse en kompleksitet er å bruke forskjellige typer pilsnermalt fra forskjellige land. En liten dose hvete gir sitt for skumfasthet og munnfølelse. Ikke vær redd for sukker, men maks 20%. For abv over 10% tilsettes det som tykk lake etter at stormgjæringen er ferdig
 

jab

 
Takk for denne. Skal brygges! :)
@jab når tilsettes sukkeret?

Det tilsettes på slutten av koken. Om OGen ikke er høy når gjæren pitches så blir det et helt annet øl. 530, westmalle gjæren lager himmelske smaker om den går rett i høy OG. Gjæren eter rett igjennom det uansett, så ikke vær redd for utgjæring. Og som det står i oppskriften så ikke bruk for mye gjær. 0.5 er bra pitch rate som jeg har brukt. Men det skal være frisk og god gjær fra starter.
 
Sist redigert:

Proggrock

Norbrygg-medlem
Korrekt. Vanlig fra butikken.
Jeg har brukt wlp530 ved to anledninger. Begge gangene med og=1.050. Har aldri blitt fornøyd med smaken, selv etter lagring. Mesket ved 66grader, kjørt starter og rent oksygen i tanken. Er det OG:en som skal høyes for å få disse himmlske smakene?
 

jab

 
Jeg har brukt wlp530 ved to anledninger. Begge gangene med og=1.050. Har aldri blitt fornøyd med smaken, selv etter lagring. Mesket ved 66grader, kjørt starter og rent oksygen i tanken. Er det OG:en som skal høyes for å få disse himmlske smakene?

Det stemmer. I min mening må OG være høy fra pitch, ikke tilsett underveis.
 
Topp