Noen som har en god oppskrift på Weiz?

thomaslm

Norbrygg-medlem
Er det noen som har en god oppskrift på weizzbier/witbier?

Lurer også på om jeg skal lage en bringebærøl, noen som kan hjelpe med oppskrift?

Foretrekker tørrgjær, men er det en stor fordel å gå over til flytende gjær, har ikke erfaring med det fra før..
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Satte nettoppp en Weizenbock, eller Imperial Brown/Dunkel Wit om det skulle være mer typeriktig

5o/5o Pale/Hvetemalt og
2 -3% sjokko

Har i hvertfall god erfaring med det ifra tidligere

Hallertauer Mittelfrüh @ 60 og 5 min til ca. 20 IBU

WLP400

samt 0.1% knuste koriander frø og appelsinskall

både bringebær og appelsin bør jo gå bra med sjokko og Belgisk gjær

Da kan vel sommern bare komme uansett vær :)
 

loebrygg

Norbrygg-medlem
Hadde selv vegring med å gå over til flytende gjær grunnet styr med starter, men det er ikke rocket science
 

Erlendso

Dommer
thomaslm skrev:
Er det noen som har en god oppskrift på weizzbier/witbier?

Lurer også på om jeg skal lage en bringebærøl, noen som kan hjelpe med oppskrift?

Foretrekker tørrgjær, men er det en stor fordel å gå over til flytende gjær, har ikke erfaring med det fra før..

Ekstrakt eller AG?
 

Stein Norem Wisted

Norbrygg-medlem
Denne er jeg fornøyd med :

Junkerbrauer - weissbier
OG 1049 FG 1012
EBC 9
IBU 12
25 liter til kok
ABV 5,3% (etter karbonering)

Wheat malt 3730 gr
Pale malt 1000 gr
Flaked wheat 760 gr
Crystal malt 70 gr

meskeskjema (kan sikkert forenkles)
45 °C i 5 min, 52 °C i 10 min, 65 °C i 60 min, skylling 78 °C

kok i 90 minutt

Hallertauer Mittelfruh - 20 gr - 60 min
Hallertauer Mittelfruh - 25 gr - 10 min

WLP 300 Hefewizen Ale - 17 °C i 14 dager

Primes med 10gr sukker/liter oppløst i 4 dl vann
 

thomaslm

Norbrygg-medlem
Flott. Tenkte AG.

Får se om jeg får satt  en batch i morgen.. Må ned i butikken og handle litt malt...
 
Topp