Noen som har en Saison-oppskrift?

Har veldig lyst til å brygge en Saison, og har lyst til å prøve en "rein" oppskrift, altså uten andre tilsetninger enn malt, humle og gjær, mest fordi jeg er nysgjerrig på hvor mye krydderpreg man kan få utfra kun gjæren og humle. Noen gode forslag?
 
Don't fear the sugar!  8) En ekte saison, ihvertfall de mer alkoholsterke bruker nesten alltid en del sukker. Sukker må til for å få ølet tørt nok iht stilen. Dette er en oppskrift som bruker relativt lite sukker. Krydderier trengs ikke i en saison, ihvertfall etter min smak. Gjæren gir en eksplosjon av krydderaktige smaker. Start gjæringen på 18-20 grader; Øk temperaturen til 30 grader mot slutten. Hvis du ikke får god nok utgjæring eller den stopper helt på 1.020; Tilsett en pakke rehydrert Safale S05 for å komme i mål. Du ønsker så lav FG som mulig, gjerne ned mot 1.008


Barnyard Commando Saison

General                    
Category: Belgian and French Ale
  Subcategory: Saison
                Recipe Type: All Grain
                 Batch Size: 27 liters
              Volume Boiled: 32 liters
            Mash Efficiency: 80 %
        Total Grain/Extract: 7.10 kg.
                 Total Hops: 85.0 g.
      Calories (12 fl. oz.): 255.5
Ingredients
--------------------------------------------------------------------------
          5.5 kg. English 2-row Pale
          0.5 kg. Wheat Malt Pale (Organic)
          0.5 kg. Belgian Munich
         0.25 kg. CaraMalt
         0.35 kg. White Table Sugar (Sucrose)
            45 g. Styrian Goldings (Pellets, 6.00 %AA) boiled 60 minutes.
            20 g. Styrian Goldings (Pellets, 6.00 %AA) boiled 15 minutes.
            20 g. Styrian Goldings (Pellets, 6.00 %AA) boiled 1 minutes.
           Yeast: White Labs WLP565 Belgian Saison I

Notes
--------------------------------------------------------------------------
Mash @ 65*C/ 90min


Vital Statistics
--------------------------------------------------------------------------
 Original Gravity: 1.064
 Terminal Gravity: 1.012
            Color: 6.58 SRM
       Bitterness: 36.3 IBU
Alcohol (%volume): 6.8 %​
 
Takk skal du ha! Sukker har jeg ingen skrupler mot, tenkte vel heller på at jeg ikke ønsket noen ekstra krydderier i første omgang.
 
Leker med en oppskrift til saison. Bruker bearcalc som program.

5 kg pale
0.5 kg caramünic
0.5 kg sukker
0.5 kg hvetemalt

Gjær WLP585 Saison 3. Starter 1.7 liter med magnetrører.

I bryggeprogrammet kommer jeg ut med en FG på 1.018 som er veldig høyt i forhold til typen øl.
Er det noe å bry seg om, eller blir gjæren å ta den ned til mot 1.010?

Skal sukker i etter primærgjæring, eller kan man ha den i med en gang?
 
Hvor god utgjæring du får vil naturligvis avhenge av mesketemperaturen. Hold den relativt lav, så går det nok bra.
 
Takk.

Holder  63-64 i 45 min, 67-68 30 min og så skylle varmt?.

Noen sier sukker må inn etter 2-3 dager, mens andre sier ha det i med en gang. Tips?
 
Jeg hadde kuttet ut steget på 67-68 og heller forlenget steget på 63-64. Sukkeret hadde jeg helt i kokekjelen.
 
Hva med 100% pilsner malt?
Bruke wlp 565 å gjære på 35grader C.
Til humle har jeg tidligere brukt East Kent Goldings og i siste versjon brukte jeg Sorachi Ace. Det ble svært godt å gjorde ølet veldig leskende.
 
Støtter 100% pilsnermalt. Kan få en fin fin Saison med pilsnermalt (meskes lavt) og kun bitterhumle.
 
Tilbake
Topp