1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Noen som har oppskrift på Kinn Kveldsbris?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Larsemann, 7 Aug 2018.

  1. Larsemann

    Larsemann
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lillehammer
    Er det noen som har komplett oppskrift på dette ølet? Ser et par steder på forumet at det står humletype etc., men det er mangelfullt med mengder og erfaringer. Råd søkes da jeg har lyst til å brygge dette :)
     
  2. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    OG 1.051 FG 1.008

    87% Pilsner Malt (Weyermann)
    10% Pale Wheat Malt (Weyermann)
    3% Pale Crystal Malt (Thomas Fawcett)

    East Kent Goldings til 32 IBU
    Like mengder Amarillo og Saaz som aromahumle.

    WYeast 3787 Trappist High Gravity @ 21 Grader

    Mengde aromahumle får du nesten prøve sjøl.. Spørst litt kor mykje aroma og fruktigheit du vil ha..
     
    RETBergen liker dette.
  3. jab

    jab
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Minner om Småtøs med unntak av belgisk gjær.
     
    Kalvatn liker dette.
  4. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Kveldsbris er vel en litt sterkere utgave av en "one off" i butikkstyrke de brygget for noen år siden. Der brukte de ca 0,75 g/l for aromahumlene.

    Takk til @Ole Mørkved for å ha skaffet oppskrifta den gang.

    Date: 16.01.2014
    Kettle Volume: 4 200,0 L @ 100 °C (10,81 °P)
    Boil Duration: 1,5 h
    Evaporation: 112,5 L
    Water Volume Added: 0,0 gal
    Final Volume: 3924,34 L @ 20 °C (11,1 °P)
    Efficiency: 87%
    Attenuation: 78,0%
    Ingredients:
    625 kg (88,0%) Pilsner Malt; Weyermann - added during mash
    60 kg (8,5%) Pale Wheat Malt; Weyermann - added during mash
    25 kg (3,5%) Pale Crystal Malt; Thomas Fawcett - added during mash
    4000 g (40,0%) East Kent Goldings (6,5%) - added during boil, boiled 75 m
    3000 g (30,0%) Amarillo® (8,9%) - added during boil
    3000 g (30,0%) Czech Saaz (4,8%) - added during boil
    25,0 ea Whirlfloc Tablets (Irish moss) - added during boil, boiled 15 m
    12 kg Wyeast Trappist High Gravity™
    Water:
    1000 g Gypsum (Calcium Sulfate)
    500 g Calcium Chloride (Calcium Chloride (anhydrous))

    Style:
    Recipe
    Original Gravity: 11,1 °P
    Terminal Gravity: 2,51 °P
    Color: 8,34 EBC
    Alcohol: 4,55%
    Bitterness: 30,4

    Analysis:
    Efficiency: 87%

    Meiske ved 65 grader C. Gjæring frå 11 P til 2,5 P. Kjøle til 20 grader C. Gjæring ved 23 grader C. 30 IBU.​

    Jeg brygget etter denne oppskrifta for andre gang nå på søndag.
     
    #4 Thomas D, 7 Aug 2018
    Sist redigert: 7 Aug 2018
    Ole Mørkved liker dette.
  5. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Det er VELDIG mye øl! :eek::eek:
     
    Finn Berger og Mc. liker dette.
  6. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Vel, det kommer jo litt an på hvor ofte du brygger, da;).
     
  7. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    4200 liter øl er masse, uansett ;);)
     
    Finn Berger liker dette.
  8. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    "Final Volume: 3924,34 L":p. Det er da bare 157 batcher á 25 liter. Så jeg kunne brygget en gang hvert tredje år i stedet for som nå å brygge mer eller mindre hver uke:rolleyes:. Men å fylle bortimot 12 000 bjørnunger med tappestav ... vel, det hadde vært stritt.
     
    erikraude liker dette.
  9. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
  10. Thomas D

    Thomas D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Melhus
    Sjekk PM 31. juli 2014 :p
     
  11. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Bang, der husker jeg den ja. Kjøpte flasken på Meny Solsiden i Trondheim :D
     
    Thomas D liker dette.

Del denne siden