Noen som kan noe som helst om heggebær?

Jeg har tenkt at heggebær, med så innmari mye "snerp", kan være kult å fermentere. Men samtidig tror jeg det er stor fare for å dumme seg ut og bruke for mye. Jeg har prøvd å finne noen oppskrifter, uten særlig hell.

Noen som har erfaring? Eller en grandtante som lagde heggebærssaft? Eller noe?

Jeg ser for meg at en fruktmost med 5-10% heggebær kan gi en fin cider/vin [ref: Gå langs elva og spise heggebær og gruble på brygging]
 
Jeg har tenkt at heggebær, med så innmari mye "snerp", kan være kult å fermentere. Men samtidig tror jeg det er stor fare for å dumme seg ut og bruke for mye. Jeg har prøvd å finne noen oppskrifter, uten særlig hell.

Noen som har erfaring? Eller en grandtante som lagde heggebærssaft? Eller noe?

Jeg ser for meg at en fruktmost med 5-10% heggebær kan gi en fin cider/vin [ref: Gå langs elva og spise heggebær og gruble på brygging]
Mye av smaken er i steinene. Pleide å ha heggbærsaft i oppveksten, og tror at den var kvernet for å få med all smaken. Vil gjette på at en halv kilo setter tydelig smak på 20 liter øl.
 
Tilbake
Topp