Norbrygg arrangerer dommerkurs i Oslo 26. - 17. oktober 2013

Per Øyvind Arnesen

Dommerkomite
Det blir kurs i konkurranseøldømming i regi av Dommerkomiteen i
Norbrygg i Oslo helgen 26.-27. oktober 2013. Se kursbeskrivelse
under, etter den praktiske informasjonen. Påmelding skjer snarest til
kursholder Per Øyvind Arnesen, på:

https://docs.google.com/forms/d/1_MdBvhkHziWvpiylaiNuYXy3IDtD2ycD0zrXOxXyua8/viewform

Kurset er gratis, men for å være med på kurset må du være medlem i Norbrygg.
Er du ikke medlem, så er løsningen enkel: [url]http://norbrygg.no/index.php/medlemskap/bli-medlem
[/url]
Det er stipulert 15 plasser på kurset. Eksamen i januar 2014 leder
sammen med kurset til Norbrygg-sertifisering som konkurranseøldommer.

Ved overbooking vil vi prioritere de som meldte seg på tidlig, men
sette opp en venteliste. Det er sterkt ønskelig at de som tar kurset
også kan bidra med dømming under Norbryggs hjemmebryggerkonkurranser i
fremtiden. Ved tilstrekkelig overpåmelding kommer vi til å legge opp
til enda et kurs i Oslo i løpet av høsten.

Kurssted er ennå ikke bestemt, men vil antageligvis bli i Oslo sentrum.

  lørdag 26. oktober 2013 kl 10:00 - 18:00
  søndag 27. oktober 2013 kl 10:00 - 18:00

Det kommer til å bli booket bord til pub-aften på lørdag kveld, men
uten at det er en obligatorisk del av kurset.

Kursbeskrivelse
---------------
Hensikten med kurset er å utdanne øldommere som kan dømme i Norbryggs
konkurranser i hjemmebrygging, der målet vanligvis er å brygge godt,
men også typeriktig øl. For dette har Norbrygg lager en rekke
definisjoner av de vanligste øltypene, som er øldommernes viktigste
verktøy for å rangere ølene i konkurranser.

Kurset er rettet mot personer som:
- er interessert i øl og øltyper
- kanskje har hjemmebrygget litt
- pleier å smake mye forskjellig øl
- er åpen for ulike smaker i og typer av øl
- ønsker å sertifisere seg som øldommer hos Norbrygg
- er villig til å delta i konkurransedømming hos Norbrygg

På dette kurset lærer du å:
- kjenne de viktigste øltypene, slik de er definert av Norbrygg
- lære å forholde deg objektivt til ølene du smaker
- forstå prosessen for hjemmebryggkonkurranser
- smake strukturert på øl og å trene opp smakssansen
- bli bevisst hva vi «blir lurt» av under smaking av øl
- gjenkjenne vanlige usmaker/feilsmaker i øl
- kunne avgjøre om en smak er typeriktig eller -uriktig
- kunne vurdere balansen i et øl utfra sin øltype
- få en viss oversikt over bryggeprosessen

Kurset avsluttes med en eksempel-eksamen og følges opp med en eksamen
i øldømming januar. De som består denne eksamen i januar blir
sertifisert som øldommer i Norbrygg.
 
AndersGrom skrev:
Dette kurs har jeg ventet på.. uheldig at man er bortreist den helgen. Kommer det fler i år?

Hvis interessen er stor kan det bli flere kurs, det blir da nærmere jul.

De som er interesserte i ekstrakurs før jul kan sende meg en epost på per@ai.no, så sjekker jeg med de senere!
 
Kurset er nå fulltegnet, men det er fullt mulig å melde seg på ventelisten (blir det mange nok kommer det også antageligvis et kurs til). De som har meldt seg på så langt får straks en epost om status.

Men - er det noen som har lyst til å bli med og skjenke blindtester på kurset? De får da blitt med på selve forelesningene, men får ikke smakt på blindtestene.
 
Per Øyvind Arnesen skrev:
Kurset er nå fulltegnet, men det er fullt mulig å melde seg på ventelisten (blir det mange nok kommer det også antageligvis et kurs til). De som har meldt seg på så langt får straks en epost om status.

NB, hvis du ikke har fått tilbakemelding, bør du sjekke spamfilteret ditt - eller spørre meg :)
 
Driver nå og skaffer kursrom, men det koster litt - er det noen som har noen tips til billige lokaler i Oslo med et tekjøkken eller lignende, prosjektør og plass til 18 personer?
 
Per Øyvind Arnesen skrev:
Driver nå og skaffer kursrom, men det koster litt - er det noen som har noen tips til billige lokaler i Oslo med et tekjøkken eller lignende, prosjektør og plass til 18 personer?

Jeg har nå skaffet lillesalen på Kampen Bydelshus, http://www.kampenbydelshus.no/Default.aspx, der har vi muligheter til å låne kjøkkenet, etc. På lørdagen er det jo også mulig å ta en tur nedover til Lompa på kvelden, jeg kan reservere bordplass.
 
Takk for et godt gjennomført kurs Per Øyvind, og til alle andre deltagere for godt selskap og gode diskusjoner.
Nå starter puggingen!
 
Tilbake
Topp