1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Norsk eik

En tråd i 'Råvarer' startet av tsb, 8 Jul 2018.

  1. tsb

    tsb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik
    Gikk en tur med bikkjene mine tidligere i kveld og bestemte meg for å kikke litt på hva skogen har å tilby.
    Kikket litt på trærne og fant ut at blant all bøken, så er det et og annet eiketre. De fleste er relativt små, dvs 2-3cm i diameter og maks 1m høye.
    Før jeg evt tar kontakt med eieren av skogen for å innhente tillatelse til å sage/klippe ned et par, så lurer jeg på litt.
    1. Er det noen andre her inne som har brukt eik fra norske skoger i øl?
    2. Hva slags preg setter de evt på ølet sammenlignet med utenlandsk eik?
    3. Noen som vet om det i det hele tatt er noe preg å snakke om i så unge eiketrær?
     
  2. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg lagde meskespaden vår av norsk eik. Det gir det lille je ne sais quoi til alt ølet som brygges med den.
     
    Finn Berger liker dette.
  3. tsb

    tsb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik
    Så det tilfører altså noe spesielt? Det er jo kjekt å vite :) Men regner da med at det var av noe større enn de usle 2-3 cm i diameter ;)
     
  4. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Like spesielt som sukkerpiller og homøopati. :p Men pent tre er det.
     
    Finn Berger liker dette.
  5. tsb

    tsb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik
    Stemmer, ikke en dritt da:p
    Om det er noen som har svar på spørsmålene, så er jeg takknemmelig:D Greit å vite om tankene skal kasseres eller forfølges
     
  6. Alien

    Alien
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Buskerud
    Oak was once common in Norway. It was over exploited and now little remains. You should avoid cutting young trees. Let them mature. Besides, if you want to add some 'aged oak' character, you need seasoned wood from a sustainable source. I get mine from Youngs, the brewing suppliers. You can make your own from untreated timber off cuts. It is best charred a little by flame before adding to a secondary or keg. It can be reused too.
     
    tsb og RETBergen liker dette.
  7. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Som @Alien skriver - dra på et sted de produserer innen Eik. Mye gratis avkapp
     
    tsb og Ekornskurken liker dette.
  8. tsb

    tsb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik
    Takk for svar, da legger jeg lokk på den opprinnelige tanken hvertfall;)
     
  9. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ah, glemte å poste denne.
    Norsk eik fra Hvaler i Østfold.
    DSC_0056.JPG
     
  10. tsb

    tsb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik
    Ser fin ut, behandlet med noe?
     
  11. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nei, den er jo stadig nedsenka i kokende vørter, så jeg ville ikke sette den inn med noe. Men den er jo behandla med vørter. :)
     
    msevland liker dette.
  12. tsb

    tsb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Larvik
    Vørterbehandling er jo fantastisk behandling:cool:
     
  13. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Det blir ikke stort bedre. :)
     

Del denne siden