Norsk Tradisjons øl

Bjørn k

Norbrygg-medlem
Skal brygge et norsk tradisjons øl.Har ei oppskrift men det står ikke noe om humle typer..Kun mengde humle og alfa og koketid.
Blir et øl med einerlåg. pale ale malt .Karamell malt og kandis sirup og kveik
Er det noen som vet hvilke humletyper som var vanlig i dette ølet??Eller har det ikke noe og si så lenge alfa syren er innenfor?? siden det er einerlåg og kveik i ølet??
 
Før så brukte man apotekerhumle, så var ikke mange som viste nor mer enn at man fikk det på apoteket. (Bortsett fra de som dyrket selv, men der var nok bare humle for de og).

Så det har stort sett kun vert brukt i mesk og på avrenning på råøl. Og da er det nobelhumle som gjelder stort sett.

På råøl henger jeg en neve humleblomst i et nett på kranen og lar vørteren siles gjennom den, og da bruker jeg som Svein Arild som oftest saaz.
 
Tilbake
Topp