Nutty Mild fra NM 2013

Kittelsen

Norbrygg-medlem
Heisan godtfolk. Her er oppskriften på mild som jeg serverte til publikums favoritt fra Cask å med handpumpe.

Marris Otter fra TF             59%
Crystal 120 EBC fra TF       15.5%
Aromatic malt  best maltz    7.1%
Havre flak ristet i ovn          7.1%
Flaket hvete                       7.1%
Chokolate malt 1200 EBC    4%
Gjær wlp 002

Mesket 50 grader i 30 min
           64 grader i 75 min
           mashout 75 grader i 10 min.

60 min Kok
EKG humle til 14 .5 IBU 60 min
EKG Humle til 4.5 IBU 15 min
EKG humle 15 gram ( 22 liter) ved 0 min.

Tilsatt 100% O₂
Vannjustert med Calsium Chlorid etter Gahs tabell på medlems sidene.
Gjæret ved 20 grader

Karbonert til 1.5 vol på cask med sukkerlake
Tilsatte 12 ml haselnøtt extrakt i cask.

Edit: endret enhet på hasselnøtt extrakt.
 
Digget denne! Kom hit for å finne oppskriften. Tipper jeg brygger denne før sommeren. Skal i så fall sende deg en flaske!
 
OG/FG?

Er hasselnøttekstrakt å få i butikken? Og kor mykje gjer den med smaken til slutt?
 
protto skrev:
OG/FG?

Er hasselnøttekstrakt å få i butikken? Og kor mykje gjer den med smaken til slutt?

Den gjorde i alle fall svært mykje (godt) med smaken. Nokre meldte vel at den var for dominerande, men for min del var det tydelege preget noko av suksessen.
 
Jeg var av de som syntes det var litt mye aroma fra valnøttekstrakten, men det er smak og behag. Uansett ville jeg begynt med litt mindre og heller tilsette mer, for det er bestandig lettere å øke mengden enn å ta ut noe fra ølet.
 
Tilbake
Topp