Ny brygger i Trondheim, spørsmål angående oppskrift.

VonRabben

Norbrygg-medlem
Heihei, nok en ny brygger melder seg på forumet for å snike seg til gode tips.

Etter to runder med ølbrygging fra ekstraktsettene til bryggselv.no(American IPA og American Brown Ale), føler jeg meg temmelig klar for å prøve ut noe bittelitt mer avansert. Så da er nok det beste alternativet for meg å prøve en partial mash.

Har skuret nettet etter oppskrifter for porter og har komponert(les: stjålet) denne oppskriften fra Jamil Zainasheff http://beerdujour.com/Recipes/Jamil/JamilsRobust_Porter_Extract.html.
Jeg har tilpasset den til de ulike råvarene jeg kan få kjøpt og størrelse på batchen. Den er som følger:

Robust Porter

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):           18.0
Total Grain (kg):         4.900
Total Hops (g):           65.00
Original Gravity (OG):    1.056  (°P): 13.8
Final Gravity (FG):       1.014  (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV):  5.50 %
Colour (SRM):             42.1   (EBC): 82.8
Bitterness (IBU):         30.8   (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
3.600 kg Pale Malt (73.47%)
0.700 kg Crystal 40 (14.29%)
0.400 kg Chocolate (8.16%)
0.200 kg Black Patent (4.08%)

Hop Bill
----------------
45.0 g East Kent Goldings Pellet (4.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.5 g/L)
20.0 g East Kent Goldings Pellet (4.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.1 g/L)

Misc Bill
----------------
1.0 g Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)

5 dråper foam control tilsettes ved kokestart.

Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with WLP013 - London Ale

Notes
----------------
Steeping

1,3 kg malt
2,8 liter/kg malt
3,7 liter vann til steep

67°C i 60 minutter

Whirlfloc er egentlig Protafloc.
2,5 vol CO₂ etter karbonering.
Gjærstarer basert på mrmalty.



Gjæres ved 19°C i 14 dager
Karboneres ved 20°C i 14 dager



Planen var å steepe malten i en meskepose. 1,3 kg malt med 3,7 liter vann (67°C, 60 min). Vil dette resultere i en god steep?
Ettersom jeg velger vekk Munich LME fra orginal oppskrift, vil det påvirke smaken i noe stor grad? Prøver ikke å få den identisk med den orginale, men bare et forsøk på en god og grei porter.


Kommentarer og tips til mine første vaklene steg ut i bryggeverdenen mottas med takk.
 
Da satser jeg på at oppskriften er uten alt for store mangler:) Får vel bare ta å bestille godsaker da
 
Tilbake
Topp