VonRabben
Norbrygg-medlem
Heihei, nok en ny brygger melder seg på forumet for å snike seg til gode tips.
Etter to runder med ølbrygging fra ekstraktsettene til bryggselv.no(American IPA og American Brown Ale), føler jeg meg temmelig klar for å prøve ut noe bittelitt mer avansert. Så da er nok det beste alternativet for meg å prøve en partial mash.
Har skuret nettet etter oppskrifter for porter og har komponert(les: stjålet) denne oppskriften fra Jamil Zainasheff http://beerdujour.com/Recipes/Jamil/JamilsRobust_Porter_Extract.html.
Jeg har tilpasset den til de ulike råvarene jeg kan få kjøpt og størrelse på batchen. Den er som følger:
Robust Porter
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 18.0
Total Grain (kg): 4.900
Total Hops (g): 65.00
Original Gravity (OG): 1.056 (°P): 13.8
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV): 5.50 %
Colour (SRM): 42.1 (EBC): 82.8
Bitterness (IBU): 30.8 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
3.600 kg Pale Malt (73.47%)
0.700 kg Crystal 40 (14.29%)
0.400 kg Chocolate (8.16%)
0.200 kg Black Patent (4.08%)
Hop Bill
----------------
45.0 g East Kent Goldings Pellet (4.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.5 g/L)
20.0 g East Kent Goldings Pellet (4.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
Misc Bill
----------------
1.0 g Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)
5 dråper foam control tilsettes ved kokestart.
Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with WLP013 - London Ale
Notes
----------------
Steeping
1,3 kg malt
2,8 liter/kg malt
3,7 liter vann til steep
67°C i 60 minutter
Whirlfloc er egentlig Protafloc.
2,5 vol CO₂ etter karbonering.
Gjærstarer basert på mrmalty.
Gjæres ved 19°C i 14 dager
Karboneres ved 20°C i 14 dager
Planen var å steepe malten i en meskepose. 1,3 kg malt med 3,7 liter vann (67°C, 60 min). Vil dette resultere i en god steep?
Ettersom jeg velger vekk Munich LME fra orginal oppskrift, vil det påvirke smaken i noe stor grad? Prøver ikke å få den identisk med den orginale, men bare et forsøk på en god og grei porter.
Kommentarer og tips til mine første vaklene steg ut i bryggeverdenen mottas med takk.
Etter to runder med ølbrygging fra ekstraktsettene til bryggselv.no(American IPA og American Brown Ale), føler jeg meg temmelig klar for å prøve ut noe bittelitt mer avansert. Så da er nok det beste alternativet for meg å prøve en partial mash.
Har skuret nettet etter oppskrifter for porter og har komponert(les: stjålet) denne oppskriften fra Jamil Zainasheff http://beerdujour.com/Recipes/Jamil/JamilsRobust_Porter_Extract.html.
Jeg har tilpasset den til de ulike råvarene jeg kan få kjøpt og størrelse på batchen. Den er som følger:
Robust Porter
Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 18.0
Total Grain (kg): 4.900
Total Hops (g): 65.00
Original Gravity (OG): 1.056 (°P): 13.8
Final Gravity (FG): 1.014 (°P): 3.6
Alcohol by Volume (ABV): 5.50 %
Colour (SRM): 42.1 (EBC): 82.8
Bitterness (IBU): 30.8 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 70
Boil Time (Minutes): 60
Grain Bill
----------------
3.600 kg Pale Malt (73.47%)
0.700 kg Crystal 40 (14.29%)
0.400 kg Chocolate (8.16%)
0.200 kg Black Patent (4.08%)
Hop Bill
----------------
45.0 g East Kent Goldings Pellet (4.5% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.5 g/L)
20.0 g East Kent Goldings Pellet (4.5% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
Misc Bill
----------------
1.0 g Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)
5 dråper foam control tilsettes ved kokestart.
Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with WLP013 - London Ale
Notes
----------------
Steeping
1,3 kg malt
2,8 liter/kg malt
3,7 liter vann til steep
67°C i 60 minutter
Whirlfloc er egentlig Protafloc.
2,5 vol CO₂ etter karbonering.
Gjærstarer basert på mrmalty.
Gjæres ved 19°C i 14 dager
Karboneres ved 20°C i 14 dager
Planen var å steepe malten i en meskepose. 1,3 kg malt med 3,7 liter vann (67°C, 60 min). Vil dette resultere i en god steep?
Ettersom jeg velger vekk Munich LME fra orginal oppskrift, vil det påvirke smaken i noe stor grad? Prøver ikke å få den identisk med den orginale, men bare et forsøk på en god og grei porter.
Kommentarer og tips til mine første vaklene steg ut i bryggeverdenen mottas med takk.