Hei
Jeg og en kamerat har gått til innkjøp av en https://www.netthandelen.no/auction/hjem/brewhouse/23502495
Sikkert å banne i kirka å gå til innkjøp av noe netthandel-greier, men som førstegangsbryggere håper vi det skal duge til å lage god nok øl.
Nå har jeg lest en god del guider, men sitter fremdeles igjen med noen spørsmål jeg hadde håpet noen ville ta seg tid til å svare på. Det gjelder spesielt prosessen med å brygge øl ved hjelp av bryggeren vi har kjøpt.
Vi prøver oss i starten med en IPA; http://www.olbrygging.no/products/india-pale-ale-ipa
Til å starte med tenkte vi å tappe på flasker, men vi vurderer å finne en løsning der vi tapper noe på fat, men vi er derimot ikke helt klare til å investere i noe tappeanlegg for fat :S
Vi trenger nok en del småtteri av utstyr før brygging som gjæringskar, flaskerenser, rensemiddel (klor godt nok?), hydrometer, hevert? -Hva mer?
Så er det da denne skyllingen som jeg ikke helt har kontroll på enda.. Med et utgangspunkt i denne bryggeren vi har kjøpt, hva er egentlig framgangsmetoden vi bør bruke?
Og jeg har sett litt delte meninger om metoden for å sirkulere vørteren under mesking. Med vår brygger igjen som utgangspunkt, bør vi lage til en slags sirkulering ved hjelp av en pumpe eller er det mulig å slippe dette?
Jeg har godt mulig misforstått noe om bryggeprosessen, så takker for alle innspill!
Jeg og en kamerat har gått til innkjøp av en https://www.netthandelen.no/auction/hjem/brewhouse/23502495
Sikkert å banne i kirka å gå til innkjøp av noe netthandel-greier, men som førstegangsbryggere håper vi det skal duge til å lage god nok øl.
Nå har jeg lest en god del guider, men sitter fremdeles igjen med noen spørsmål jeg hadde håpet noen ville ta seg tid til å svare på. Det gjelder spesielt prosessen med å brygge øl ved hjelp av bryggeren vi har kjøpt.
Vi prøver oss i starten med en IPA; http://www.olbrygging.no/products/india-pale-ale-ipa
Til å starte med tenkte vi å tappe på flasker, men vi vurderer å finne en løsning der vi tapper noe på fat, men vi er derimot ikke helt klare til å investere i noe tappeanlegg for fat :S
Vi trenger nok en del småtteri av utstyr før brygging som gjæringskar, flaskerenser, rensemiddel (klor godt nok?), hydrometer, hevert? -Hva mer?
Så er det da denne skyllingen som jeg ikke helt har kontroll på enda.. Med et utgangspunkt i denne bryggeren vi har kjøpt, hva er egentlig framgangsmetoden vi bør bruke?
Og jeg har sett litt delte meninger om metoden for å sirkulere vørteren under mesking. Med vår brygger igjen som utgangspunkt, bør vi lage til en slags sirkulering ved hjelp av en pumpe eller er det mulig å slippe dette?
Jeg har godt mulig misforstått noe om bryggeprosessen, så takker for alle innspill!