Hei!
Har nå skaffet meg et CO₂ anlegg og Corneliusfat. Jeg har en lager som har gjæret i 3 uker på 11c. Det er snart tid for tapping og jeg lurer på følgende:
1) Bør ølen tappes på Cornelius fat, stå en uke (kaldt) for å klarne, så karbonere og modne i min 4 uker ved samme temp?
2) kan jeg tappe om, kjøle ned over natten, karbonere og modne i 4 uker?
3) Eller til sist, tappe på fat, modne kaldt og karbonere etter 4 uker modning?
Bør trykket stå (under karbonering) i min 1 uke? Står mye forskjellig - alt fra 1-2døgn til 1 uke.
Har nå skaffet meg et CO₂ anlegg og Corneliusfat. Jeg har en lager som har gjæret i 3 uker på 11c. Det er snart tid for tapping og jeg lurer på følgende:
1) Bør ølen tappes på Cornelius fat, stå en uke (kaldt) for å klarne, så karbonere og modne i min 4 uker ved samme temp?
2) kan jeg tappe om, kjøle ned over natten, karbonere og modne i 4 uker?
3) Eller til sist, tappe på fat, modne kaldt og karbonere etter 4 uker modning?
Bør trykket stå (under karbonering) i min 1 uke? Står mye forskjellig - alt fra 1-2døgn til 1 uke.