Først desinfisering. Har lest at det brukes klor. Har noen erfaring med et stoff som heter Virkon-S? (Er også laksefisker og Virkon-S har helt overtatt for klor som desinfiseringsmiddel for fiskeutstyr). Virkon-S er mindre skadelig og god virkning så lenge væsken er rød. Skummer. ( http://www.fk.no/trade/productview/416152 ) (http://www.europharma.no/fiskehelse/datablad/desinfeksjon/Virkon_S.pdf). 50g og 2,5 kg pakning på Felleskjøpet.
Litt om gjær. Er det kun flytende som er in blandt de "store gutta"? Er tørrgjær mye dårligere eller er det utvlget som styrer? Er det noen ide å blande flere sorter?
Ettergjæring. Har et annet sted sett at man tar vare på ca 1,5 l vørter som man fryser ned og tar ut og blander med det som skal tappes for ettergjæring istedenfor sukker. Er dette en god ide?
Jo mer jeg leser desto flere spørsmål dukker opp.
???
Litt om gjær. Er det kun flytende som er in blandt de "store gutta"? Er tørrgjær mye dårligere eller er det utvlget som styrer? Er det noen ide å blande flere sorter?
Ettergjæring. Har et annet sted sett at man tar vare på ca 1,5 l vørter som man fryser ned og tar ut og blander med det som skal tappes for ettergjæring istedenfor sukker. Er dette en god ide?
Jo mer jeg leser desto flere spørsmål dukker opp.
???