Nybegynnerspørsmål

SteJak

Norbrygg-medlem
Hei! Jeg holder på med mitt andre brygg og er litt bekymret. Dette er mitt første spørsmål på forumet.
Det er et ekstraktbrygg fra Brygg Selv. American IPA. OG var 1,056.
Det har nå stått i 2 uker på 20 grader med moderat gjæraktivitet. SG er nå nede på 1,008, og stadig synkende. Dette er 4 poeng lavere enn oppskriften tilsier.
Det er mye krausen som ligger på toppen i gjæringskaret.
Kan det være en infeksjon?
Hvordan kan man i tilfelle smake en infeksjon eller se at det er en infeksjon?
Noen tips om hva jeg bør gjøre videre her?
Jeg kan jo ikke flaske når ikke SG er stabil, men hvor langt ned kan den gå før jeg tar en beslutning om å kassere hele batchen?
 
Det er flere typer infeksjon som kan både se ut og smake forskjellig.
Vil du unngå evt flaskebomber må gjæren få spise seg ferdig.
FG blir hva den blir, lite å gjøre noe med det.
Smaker det ok er det ikke noen grunn til å tømme ut.
Bilde vil kanskje si litt om evt infeksjon, men ut fra det du skriver er det lite som tyder på det.
 
Hvordan smaker det? Hvis det smaker godt ville jeg ha flasket som planlagt. Både mengden humle (Amerikansk IPA) og alkoholinnholdet gjør at det nesten er umulig at dette kan ende i flaskebomber.
 
Tusen takk for beroligende svar fra Einar og Forvirret. Jeg venter til i kveld og sjekker om SG stabiliserer seg. Hvis den fremdeles er synkende skal jeg ta et bilde og legge ut mtp om dette kan se ut som en infeksjon.
 
Tilbake
Topp