Nyhetsbrev fra Norbrygg Oslo, 19. januar 2019

Jørgen O

Dommer
Sentralstyre
Nyhetsbrev fra Norbrygg Oslo, januar 2019

Innhold:
  • Nytt fylkesstyre og planer for 2019
  • Norsk Ølfestival (tidligere Publikums favoritt) 26. januar
  • Usmakskurs 11. februar
  • Bryggeribesøk hos Eik & Tid 14. mars
  • Årets to flaskekonkurranser: Lager og britisk øl - første innleveringsfrist i april/mai

Nytt fylkesstyre og planer for 2019

Norbrygg Oslo avholdt årsmøte 15. januar, og følgende styre ble valgt: Morten G. Sevland (leder), Andreas Grønnevik, Jørgen Olsen, Tor Brøndbo, Per Arne Munthe og Ragnar Nilsen. Vi takker Jens Erik Jacobsen, som trer ut av styret, for god innsats og ønsker Ragnar velkommen som ny i styret!

Styret ønsker å fortsette trenden fra i fjor med et stort antall arrangementer, det være seg kurs, konkurranser, bryggeribesøk og sosiale arrangementer. Du vil til enhver tid finne oppdatert oversikt over våre arrangementer i aktivitetskalenderen på norbrygg.no. Alle arrangementer vil også bli kunngjort på Oslo-delen av forumet. Det planlegges fire nyhetsbrev på epost fra Norbrygg Oslo i løpet av året.

Vi oppfordrer alle til å verve medlemmer til Norbrygg. Medlemskontingenten gir tilgang til en rekke arrangementer, rabatter hos bryggebutikkene og mulighet til å bli del av et sosialt og inkluderende miljø. Husk også at vi har studentrabatt.

Norbrygg er til for medlemmene. Innspill og tilbakemeldinger kan sendes til styret på oslo@norbrygg.no.

Norsk ølfestival lørdag 26. januar

Norsk ølfestival er det nye navnet på arrangementet mange kjenner som Publikums favoritt, og er Norges største arrangement for hjemmebrygg. Som tidligere år avholdes det i Eventhallen på Bryn i Oslo. En rekke hjemmebryggere stiller opp og serverer sine brygg til publikum, som deretter stemmer på sine favoritter. Det blir langt over 100 brygg å velge imellom - og alt er inkludert i inngangsbilletten. Påmelding er åpen både for bryggere og publikum. Det er solid rabatt for Norbrygg-medlemmer, så vi oppfordrer alle til å verve venner og bekjente. Mer informasjon og påmelding på norbrygg.no.

Usmakskurs mandag 11. februar

Lær hvordan du kan kjenne igjen de vanligste usmakene i hjemmebrygg og hvordan du kan unngå dem. Det neste i rekken av våre populære usmakskurs vil bli avholdt mandag 11. februar kl 18.00 i Drammensveien 43. Usmakskursene er gratis for våre medlemmer. Meld deg på her.

Bryggeribesøk hos Eik & Tid torsdag 14. mars

Vi fortsetter vår besøksrunde hos oslobryggeriene. TIdligere har vi vært hos Oslo Mikrobryggeri, St. Hallvard og Ringnes Brygghus. Denne gangen har turen kommet til Eik & Tid, som spesialiserer seg på surøl gjæret på eikefat. For dette arrangementet er det en liten egenandel, og billetten inkluderer omvisning, smaking og utdeling av gjæringskultur. Les mer og meld deg på her innen 10. mars.

Årets flaskekonkurranser: Lager og britisk øl

I år arrangerer Norbrygg Oslo ikke bare én, men to flaskekonkurranser. Én for øl i pils- og lagerklassene med innlevering i månedsskiftet april/mai (uke 17 og 18), samt én med innlevering i månedsskiftet september/oktober (uke 39 og 40). Tema for årets høstkonkurranse er øl fra de britiske øyer.

I lagerkonkurransen kan du levere bidrag i alle de 18 underkategoriene i klassene lys lager, mørk lager og bock i Norbryggs typedefinisjoner.

Konkurransene skjer i samarbeid med Ila Hjemmebrygg (homebrew.no) på St. Hanshaugen Senter, som fører kvalitetsråvarer som Barke-pilsnermalt fra Weyermann, engelsk malt fra Simpsons, gjær fra Imperial og Omega, og ellers alt annet du skulle trenge til bryggingen.

De tre beste bryggene i hver konkurranse – på tvers av alle aktuelle klasser – premieres med gavekort på henholdsvis 1500, 1000 og 500 kr hos Ila Hjemmebrygg.

Konkurransene er åpne for alle Norbrygg-medlemmer (også fra andre fylkeslag), og det er gratis å delta.

Du finner mer detaljer, spørsmål og svar i denne tråden på forumet. Her vil vi også lenke til påmeldingsløsningen så snart den er klar.


Bryggerhilsen fra styret i Norbrygg Oslo
 
Tilbake
Topp