Nyhetsbrev fra Norbrygg Oslo 9. april 2018

Jørgen O

Dommer
Sentralstyre
Innhold:
 • Nytt fylkesstyre og planer for 2018
 • Hjemmebryggerhelgen2018 i Grimstad 20.-22. april
 • Usmakskurs tirsdag 24. april
 • Bryggeribesøk hos Oslo mikrobryggeri 24. mai
 • Oslomesterskapet i pils 2018 – innleveringsfrist 1. september
Nytt fylkesstyre og planer for 2018

Norbrygg Oslo avholdt årsmøte 27. februar, og følgende styre ble valgt:Morten G. Sevland (leder), Jens Erik Jacobsen, Andreas Grønnevik, Jørgen Olsen, Tor Brøndbo og Per Arne Munthe.

Styret vil legge til rette for kurs, konkurranser, faglige samlinger og sosiale sammenhenger hvor øl kan deles og nytes.Planlagte aktiviteter for året inkluderer nye usmakskurs, nytt Oslomesterskap i pils, pubkvelder og bryggeribesøk.

Hjemmebryggerhelgen 2018 i Grimstad 20.-22. april

Årets største arrangement i Norbrygg-regi er hjemmebryggerhelgen 20.-22. april. I år er arrangementet lagt til Grimstad, og deler av programmet vil foregå hos Nøgne Ø. Det er fremdeles billetter igjen. Les mer og meld deg på her.

Flere av oss fra Oslo vil reise sammen til Grimstad. Bli gjerne med i «Norbrygg-vogna» på toget. Les mer om det på fylkesforumet for Oslo.

Usmakskurs tirsdag 24. april

På våre populære usmakskurs vil du lære å kjenne igjen noen av de vanligste usmakene i øl og hvordan dukan forsøke å unngå dem. Vi har alltid med en sertifisert øldommer på kursene.

Neste kurs er satt opp tirsdag 24. april, og finner sted øverst på Grünerløkka. Begrenset antall plasser. Mer informasjon og påmelding på http://kurs.oslo.norbrygg.no/.

Bryggeribesøk på Oslo Mikrobryggeri torsdag 24. mai

24. mai skal vi på bryggeribesøk til Nordens første mikrobryggeri og stedet hvor Norbryggs første NM i hjemmebrygging ble arrangert i 1998. Bryggeren vil være tilstede for å fortelle om bryggeriet og svare på spørsmål. Begrenset antall plasser. Påmelding på http://kurs.oslo.norbrygg.no/.

Oslomesterskapet i pils 2018 – innleveringsfrist 1. september

Brygger du Oslos beste pils? Med Oslomesterskapet i pils (OiP) ønsker Norbrygg Oslo å fremme brygging av pils og lagerøl – ølstiler det kan være vanskelig å få til skikkelig bra.

Konkurransen er åpen for alle Norbrygg-medlemmer (også fra andre fylkeslag).Nytt av året er at vi utvider konkurransen til å omfatte alle lagerkategorier. Det betyr at du kan levere bidrag i alle de 18 underkategoriene i klassene lys lager, mørk lagerog bock i Norbryggs typedefinisjoner.

Konkurransen er todelt:
 • Førsten åpen flaskekonkurranse med bedømming av sertifiserte øldommere iht. Norbryggs retningslinjer. De tre beste ølene – på tvers av alle klasser – blir belønnet med et 19-liters Cornelius-fat.
 • Deretter blir vinnerne invitert til å brygge en ny batch av ølet sitt og servere det (fra fat) på Norbrygg Oslos stand under Publikums favoritt i januar 2019. Norbrygg Oslo stiller med tappetårn, utstyr og profilering, og dekker utgifter til ingrediensene.
upload_2018-4-10_8-47-57.png

Tar du utfordringen? Finn detaljer og meld deg på her:http://kurs.oslo.norbrygg.no/.

Kommunikasjon

Norbrygg Oslo vil informere gjennom e-post ved større kunngjøringer. Ellers vil Norbrygg-forumet brukes fortløpende. I fylkesforumet for Oslokan du finne referat fra årsmøtet, styremøter, kunngjøring av arrangementer, etc. I tillegg vil styret i økende grad også ta i bruk andre kanaler (som Facebook) der vi finner det hensiktsmessig. Du kan kontakte styret på oslo@norbrygg.no.
 

Vedlegg

 • upload_2018-4-10_8-47-53.png
  upload_2018-4-10_8-47-53.png
  38,5 KB · Sett: 10
Vi har fått et par tilbakemeldinger om problemer med å registrere seg til kurs og arrangementer på kurs.oslo.norbrygg.no. Vi jobber med å løse de tekniske problemene, og vil sørge for at dere som har kontaktet styret på mail vil bli registrert.
 
Veldig moro at dere fortsetter med og utvider lager-konkurransen! Også at det er åpent for alle fra de forskjellige fylkeslagene. :)
 
Tilbake
Topp