Nyhetsbrev fra Norbrygg Vestfold, nr. 3, juli 2020

nanoTAPP

Administrator
Innhold:
  1. Sommerhilsen fra styret i Vestfold fylkeslag
  2. Samarbeid
  3. Tur til Malteriet
  4. Kveik på UNESCO-listen?


1. Sommerhilsen fra styret i Vestfold fylkeslag

Vi håper alt står bra til med alle dere!
For fylkesstyre i Vestfold har det vært en hektisk start på året og tross COVID-19 pandemien har vi klart å gjennomføre noen digitale aktiviteter. Vi planlegger nå flere aktiviteter som vil starte opp igjen etter sommeravvikling og sensommeraktiviteter.

På fylkeslagets nettsider norbrygg.no/vestfold vil du finne en oppdatert oversikt over alle planlagte arrangementer. Alle arrangementer vil også bli kunngjort på Vestfold-delen av Norbrygg-forumet og til høyre på hjemmesiden til Norbrygg.

Vi vil fortsatt gjerne høre fra deg. Har du tips, ideer, forslag eller ønsker er det kjærkommen tilbakemelding for å kunne tilby det rette for våre medlemmer. Tilbakemeldinger kan sendes til vestfold@norbrygg.no. Henvendelser relatert til medlemskap sendes til medlemsavdelingen på medlem@norbrygg.no eller se informasjon på norbrygg.no/medlemsinformasjon.

Med det ønsker vi alle en fin sommer og vi kommer tilbake !

2. Samarbeid med Bryggselv og Borrebrygg/Buggegården

Norbrygg Vestfold har innledet samarbeid med BryggSelv i Larvik og Borrebrygg/Buggegården på Nykirke.
Samarbeidet med Bryggselv er i det vesentlige rabatt ( ca 5%) på råvarer bestilt fra dem med utlevering i Larvik eller på Pick Up Point på Sem for Norbrygg medlemmer. Det vil også bli avholdt foredrag og temakvelder.
Borrebrygg/Buggegården på Nykirke samarbeider med oss med aktiviteter, så som usmak kurs og foredrag om ølbrygging og råvarer. De stiller også lokaler til rådighet ved fysiske arrangementer.

I tillegg vil det bli delt ut flyer med informasjon om Norbrygg.no/vestfold og våre aktiviteter.

3. Bli med på tur til Malteriet!

Onsdag 19. august arrangerer Norbrygg Vestfold tur til Malteriet. Det sendes ut en invitasjon i begynnelsen av august. Hold av datoen!

Kjersti Gravningen har gitt oss denne presentasjonen:
Malteriet AS er etablert i en låve fra 2015 på gården Nordre Lie i Efteløt, Kongsberg Kommune. Vi startet med malting høsten 2019, og malter foreløpig korn fra egne jorder, både konvensjonelt og økologisk. Vi malter bygg og svedjerug, men ønsker malte flere sorter etter hvert. Maltingen foregår i lukka kontrollerbart system og Malteriet har en kapasitet på ca 100 tonn per år, vi har også etablert eget laboratorium for analyser og kontroll.

4. Kveik på UNESCO-listen?.

Publisert 05/03/2020 av pernorbryggno

Vestnorsk kulturakademi har tatt iniativet for å få hjemmebrygging med kveik på UNESCO sverdensarvsliste. Dette er en unik bryggetradisjon man kan spore nærmere 1000 år tilbake i tid i skriftlige kilder, og som vi helt sikkert har holdt på med mye lengre.

Siden hjemmebrygging med kveik ble «gjenoppdaget» i 2014 har det skjedd mye, og som en kickstart på søknaden ble det arrangert et fagseminar og kickoff på Voss 26. og 27. februar 2020.

Fagseminaret hadde ca 35 deltagere, med mange kjente fjes innenfor ølbrygging, men også forskning og historie. På kvelden sto Vestlandet fylke for bevertningen, og vi håper de putter litt midler i potten for arbeidet. Det er fort to-tre år med forskning dokmentasjon som må til for å få gjennom en
UNESCO-søknad.

Vi håper også at noen av presentasjonene blir tilgjengelige i ettertid.

Ovenstående er sakset fra norbrygg.no. Finner du dette interessant, gå inn og les mer av artikkelen der.

Stay safe
Fortsett å holde avstand, vaske hender ofte og og følge myndighetens råd. Vi gjør dette for dem vi er glad i. Vi oppfordrer deg på nytt til å vise omsorg og omtanke for dem rundt deg, og samtidig tenke over hvor og når du drikker. Det kanskje bedre å ta en telefon til noen du kjenner, enn å ta en ekstra øl.

God sommer!
Sommerbryggerhilsen fra styret i Norbrygg Vestfold

Personvern
Norbrygg tar personvern alvorlig, og har derfor gjort tiltak for å være i tråd med The General Data Protection Regulation (GDPR). Her finner du litt informasjon om hvordan du kan få innsyn i de opplysningene vi har om deg, avmelde deg av nyhetsbrev, og hvordan du kan få slettet de om du ønsker.
 

Tideman

Norbrygg-medlem
Onsdag 19. august arrangerer Norbrygg Vestfold tur til Malteriet. Det sendes ut en invitasjon i begynnelsen av august. Hold av datoen!

Har ikke fått noe mer ang dette. Noen som vet noe mer?
 
Onsdag 19. august arrangerer Norbrygg Vestfold tur til Malteriet. Det sendes ut en invitasjon i begynnelsen av august. Hold av datoen!

Har ikke fått noe mer ang dette. Noen som vet noe mer?
Hei

Turen til Malteriet er dessverre avlyst på grunn av Korona situasjonen og vi vil komme tilbake til en ny tur dit utpå høsten
Mvh
Knut Roger Kristoffersen
Fylkesleder Vestfold
 
Info fra Norbrygg Vestfold:

den planlagte turen til Malteriet onsdag 19/8 måtte dessverre avlyses på grunn av Korona situasjonen.
Det er flere i styret som er i risikogruppen og vi anser da at det ikke er forsvarlig å være mange personer tett sammen i biler og på Malteriet.
Jeg har idag vært og testet meg for Korona og er dermed i karantene inntil svar på testen foreligger og ytterligere en ukes tid.
Vi vil forsøke å få til en tur til Malteriet senere på høsten.

mvh
Knut Roger Kristoffersen
Fylkesleder Vestfold
 
Topp