1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oakham JHB

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Sigmund, 6 Apr 2008.

  1. Sigmund

    Sigmund
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tau
    Britiske moderne "golden ales" pleier å falle i smak også hos folk som er mest vant til pils.
    Denne "kopien" av Oakham JHB (Jeffrey Hudson Bitter) pleier å slå godt an (mengdeangivelsene her er beregnet på "endelig volum" øl 23 liter). Bryggelaget Medgang brygger batcher på ca. 270 liter, og har da bare multiplisert opp mengdeangivelsene. (Det blir da kanskje vel mye bitterhumle, vil noen si.)

    Pale malt: 4,075 kg
    Hvetemalt: 215 gram
    Challenger humle (antatt alfasyre 6,2%) 67 gram, fra starten av kokinga
    Mount Hood humle (som aromahumle) 13 gram, siste 15 minutter av kokinga.
    Klarningsmidddel Irish moss 5 gram tilsettes samtidig med Mount Hood-humlen.

    Om du ikke får tak i Mount Hood kan du jo f.eks. bruke Styrian Goldings som aromahumle.
    Hel humleblomst anbefales, hvis du bare får tak i pellets kan du antagelig redusere humlevekten med 10-20%.

    Mesketemperatur 65 ºC.
    Mesketid 90 minutter.
    Koketid 90 minutter.

    "Original gravity" skal være ca. 1038, "final gravity" ca. 1009.

    Som kommersielt brygg er alkoholprosenten moderate 3,8%, men for Bryggelaget Medgang har den nok krøpet godt over 4-tallet.
    Enhver bra alegjær skal kunne brukes, vi har brukt pålitelige Nottingham, men andre og mer spennende gjærtyper går sikkert også an.

    Oppskriften fant vi i boka Real Ales for the Home Brewer av Marc Ollosson.
     

Del denne siden