Oatmeal stout

Jobber med en 100% standard oatmeal stout, men skal ligge høyere i ABV.
Alle tips og triks for å perfeksjonere denne oppskriften tas i mot med takk. Det søkes å klare å kombinere verdener av god munnfølelse men samtidig tørr. Den skal være rund og mild, men stappet i smak. Den skal være leskende, men koselig ;)

Takk som byr!
 

Vedlegg

  • Stut.html
    8,6 KB · Sett: 90

loebrygg

Norbrygg-medlem
Så jo riktig bra ut den du la ved
Hva med mer flaket havre, -maltet havre + kaffe?
ca. 0,7 liter per 23 liter

Sist jeg brygget en, så den slik ut

Breakfast Stout Style: Oatmeal Stout Brewer: Hans Christian Løberg

Statistics
Volume: 10 liters
Boil Volume: 11 liters
OG: 1073
BG: 1066
FG:
Alcohol: 7.2 % by vol.
Colour: 119 EBC (Black)
Bitterness: 109 IBU
BU/GU: 1.49
Fermentables
Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g
Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 250 g
Chocolate Malt 800 EBC 250 g
Roasted Barley 1100 EBC 250 g
Flaked Oats 4 EBC 250 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Centennial 10% alpha 25 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 25 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 25 g 15 minutes
Centennial 10% alpha 25 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
Comments:

Den ble riktig bra den, men
Kanskje hvis jeg skulle perfeksjonert den ville den blit slik

Volume: 12 liters
Boil Volume: 20 liters
OG: 1074
BG: 1044
FG:
Alcohol: 7.3 % by vol.
Colour: 126 EBC (Black)
Bitterness: 127 IBU
BU/GU: 1.71
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 0 g
Flaked Oats 4 EBC 500 g
Cara Munich 100 EBC 100 EBC 250 g
Smoked Malt 6 EBC 6 EBC 250 g
Chocolate Malt 500 EBC 250 g
Chocolate Malt 940 EBC 250 g
Roasted Barley 1100 EBC 250 g
Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Centennial 10% alpha 25 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 25 g 60 minutes
Cascade 6.5% alpha 25 g 15 minutes
Centennial 10% alpha 25 g 5 minutes
Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
 

Rorslett

Norbrygg-medlem
loebrygg:
Denne oppskriften ser veldig god ut og jeg kunne godt tenke meg å prøve meg på denne. Med det sagt har jeg noen spørsmål:
Du sier du gjerne vil bruke "Liquid Light Extract 8 EBC 1800 g" dersom du skulle perfeksjonert den originale oppskriften din, nøyaktig hvilken ekstrakt er dette? (evt, hvor kan jeg få kjøpt det?)

Har du fått brygget dette øllet foresten?
 

Rorslett

Norbrygg-medlem
Jeg liker veldig godt innslaget av kaffe, denne kan jeg tro er veldig god :)

Hvor mye vann har du i mesken og hvilken temperatur gjærer du på? Jeg ser du bruker Safale US-05 så jeg antar 21-22 grader?
 

Rorslett

Norbrygg-medlem
Jeg har perfeksjonert den flere ganger siden sist
Og fått brygget to gode Havre Stout
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick= Havre Stout&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=Beergeek Mocha&mine=on&sort=date&stylesort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
Men jeg ville meska spesial malten med litt base malt
Briess Golden Light er et bra merke


Sent from my iPhone using Tapatalk


Hei,

Det er noen ting jeg lurer på med tanke på meskeprofilen din. Jeg har kun All-grain brygg bak meg og er forholdsvis ny innenfor dette og er derfor litt usikker på hvordan jeg skal håndtere malt ektrakt.
Er det riktig å anta at jeg mesker basemalten og spesialmalten som jeg vanligvis ville gjort med sirka 2.5l pr. kg malt og skylle til jeg treffer litt over det jeg vil ende opp med som flaskevolum? (regner med å tape et par liter under kok, og kanskje 1-2 liter under gjæring) Men når skal jeg da tilsette ekstrakten? Midt i kokinga eller på slutten? Hvor mye volum kan jeg regne med at ekstraken vil utgjøre?

Skal forsøke oppskriften din i neste uke, men har skalert den opp til en 20 liters batch. Setter stor pris på all hjelp da dette ser skikkelig godt ut :)

http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/bee...esort=0&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
 
Topp