Jeg målte OG til 1.050 da jeg satte brygget til gjæring. Nå, etter 2 dager måler jeg 1.020. Dette kan da ikke være riktig, går det virkelig så fort nedover?
Sist redigert:
Var raskt det da, og du sier ikke noe om type øl, gjær, forventet FG eller gjæringstemperatur, men ikke uvanlig at det går ned 2/3 i løpet av stormgjæringen. Plopping i gjærlåsen er ikke noe sikkert tegn da fatet kan lekke andre steder. Bør uansett få stå minimum 7-10 dager til slik at det får gjære helt ut og gjæren får tid til å rydde opp etter seg. Blir nok øl!!Jeg målte OG til 1.050 da jeg satte brygget til gjæring. Nå, etter 2 dager måler jeg 1.020. Dette kan da ikke være riktig? Det har i løpet av disse to dagene ikke vært registrert noen aktivitet i gjærlåsen..
Manglende plopping kom av at lokket ikke satt på, rakk ikke å redigere før du starte. Forventet FG er 1.014 og gjær er Safale us 05, gjærer på 21 grader. Dag sitrus pale ale fra Ægir.Var raskt det da, og du sier ikke noe om type øl, gjær, forventet FG eller gjæringstemperatur, men ikke uvanlig at det går ned 2/3 i løpet av stormgjæringen. Plopping i gjærlåsen er ikke noe sikkert tegn da fatet kan lekke andre steder. Bør uansett få stå minimum 7-10 dager til slik at det får gjære helt ut og gjæren får tid til å rydde opp etter seg. Blir nok øl!!
Manglende plopping kommer jo vanligvis av den slags ja! Hvor godt du traff mesketemperaturen vil også innvirke på utgjæringen. 05 er jo en arbeidsvillig gjær med relativt vidt temperaturspenn. Vet ikke om 21 gr er omgivelsestemperatur eller i gjæringskaret? Er det omgivelsestemp kan vel dette være med på å forklare den raske gjæringen. Har ikke oppskriften foran meg, men dette er litt høyere temp enn j vanligvis gjærer med 05. Begynner vanligvis på 17-18 gr på mine pale ales med 05, men høyere temp kan vel gi et fruktigere preg som kanskje er meningen her. Du får gi den noe mer tid og satse på den går litt lenger ned! Ellers får du en «grei» gressklipperøl i styrke!Manglende plopping kom av at lokket ikke satt på, rakk ikke å redigere før du starte. Forventet FG er 1.014 og gjær er Safale us 05, gjærer på 21 grader. Dag sitrus pale ale fra Ægir.
Det bobler som bare juling nå. [emoji23]Manglende plopping kommer jo vanligvis av den slags ja! Hvor godt du traff mesketemperaturen vil også innvirke på utgjæringen. 05 er jo en arbeidsvillig gjær med relativt vidt temperaturspenn. Vet ikke om 21 gr er omgivelsestemperatur eller i gjæringskaret? Er det omgivelsestemp kan vel dette være med på å forklare den raske gjæringen. Har ikke oppskriften foran meg, men dette er litt høyere temp enn j vanligvis gjærer med 05. Begynner vanligvis på 17-18 gr på mine pale ales med 05, men høyere temp kan vel gi et fruktigere preg som kanskje er meningen her. Du får gi den noe mer tid og satse på den går litt lenger ned! Ellers får du en «grei» gressklipperøl i styrke!
Ja, stormgjæringen er nok ikke helt over! Går seg til dette! Blir sikkert godt! Lykke til!Det bobler som bare juling nå. [emoji23]
Ble så overraska over at SG sank så fort!
Er du sikker på at den skal tørrhumles dag 3-4? Har ikke oppskriften her, men mener jeg leste "tørrhumles i 4 dager"?Jeg har tilsvarende på gang nå. Brygget en pale ale på søndag, som pr. i går onsdag hadde gått fra 1.051 til 1.017. Startet gjæringen på 18 grader og har økt den gradvis opp til drøyt 20. Forventet FG på 1.012. Gjær WLP007 dyrket opp fra restene av en starter jeg lagde i februar.
Denne skal tørrhumles også, og i og med at dette nå går såpass fort er det vel dags for å humle allerede nå (dag 3-4). Blir nok nødt til å tappe denne på dag 10 i så fall.
Jeg målte OG til 1.050 da jeg satte brygget til gjæring. Nå, etter 2 dager måler jeg 1.020. Dette kan da ikke være riktig, går det virkelig så fort nedover?
Er du sikker på at den skal tørrhumles dag 3-4? Har ikke oppskriften her, men mener jeg leste "tørrhumles i 4 dager"?