Ok mottrykksfyller?

Dette er noe jeg også har lyst til å skaffe meg. Hadde vært knall med litt erfarings overføring her.
 
Kjøp heller beergun, funker bra og har ikke så mye mikkmakk på seg, enkel å rengjøre også, bare synd at den er overprisa.
 
Kjøp heller beergun, funker bra og har ikke så mye mikkmakk på seg, enkel å rengjøre også, bare synd at den er overprisa.

Min mening er at beergun er oppskrytt. Skum, skum og atter skum. Etter å ha lånt en mottryksfyller ble min solgt umiddelbart.

Fylleren over ser helt grei ut, men jeg er litt usikker på hvordan gummiproppen festes og hvilken flaskestørrelse den er beregnet for.
 
Dette er gode råd. Har mer trua på mot-trykk en jeg har til gun. Men har aldrig prøvd noen av dem.
 
Min mening er at beergun er oppskrytt. Skum, skum og atter skum. Etter å ha lånt en mottryksfyller ble min solgt umiddelbart.

Fylleren over ser helt grei ut, men jeg er litt usikker på hvordan gummiproppen festes og hvilken flaskestørrelse den er beregnet for.

Hvis du bare får skum med beergun så er det noe du gjør galt , har fylt masse flasker med den og med kaldt øl og riktig trykk på fatet blir det minimalt med skum. Synes den er enkel og genial.
 
Godt mulig at den mottrykksfylleren er helt kurrant i bruk, men den ser kronglete ut å ta fra hverandre å rense hver gang kontra blichman sin beergun?

Har sett på litt videoer på youtube og det skummer da fra mottrykksfyllerene også på lik linje som det skummer for noen ved bruk av beergun. Det som jeg ser på som et problem med mottrykksyllerene er at man ikke kan purge med co2 etter fylling siden man bruker samme rør til både øl og co2, så når man da tar opp røret vil jo oksygenet ta plassen i det ekstra rommet i halsen man skaper ved å ta fylleren av. Beergun har jo seperate rør slik at man kan purge co2 også etter at man har fylt flasken med øl. I mine øyne vil beergun være et produkt som potensielt vil kunne oppbevare og lagre øl bedre etter fylling siden man kan purge co2 også etter fylling rett før korking, mens ved bruk av en mottrykksyller har man ikke den muligheten og dermed kommer til å få noe oksygen i halsen.
 
Sist redigert:
Godt mulig at den mottrykksfylleren er helt kurrant i bruk, men den ser kronglete ut å ta fra hverandre å rense hver gang kontra blichman sin beergun?

Du demonterer ikke en mottrykksfyller for vasking. De rengjør med passende midler spylt gjennom, omtrent som ei tappekran eller en motstrømskjøler.
 
Min mening er at beergun er oppskrytt. Skum, skum og atter skum. Etter å ha lånt en mottryksfyller ble min solgt umiddelbart.

Fylleren over ser helt grei ut, men jeg er litt usikker på hvordan gummiproppen festes og hvilken flaskestørrelse den er beregnet for.
Godt poeng med gummiproppen. Den må jo kunne flyttes slik at en kan bruke høye og lave flasker ... og hbirdan festes den i rett posisjon ...
Godt mulig at den mottrykksfylleren er helt kurrant i bruk, men den ser kronglete ut å ta fra hverandre å rense hver gang kontra blichman sin beergun?

Har sett på litt videoer på youtube og det skummer da fra mottrykksfyllerene også på lik linje som det skummer for noen ved bruk av beergun. Det som jeg ser på som et problem med mottrykksyllerene er at man ikke kan purge med co2 etter fylling siden man bruker samme rør til både øl og co2, så når man da tar opp røret vil jo oksygenet ta plassen i det ekstra rommet i halsen man skaper ved å ta fylleren av. Beergun har jo seperate rør slik at man kan purge co2 også etter at man har fylt flasken med øl. I mine øyne vil beergun være et produkt som potensielt vil kunne oppbevare og lagre øl bedre etter fylling siden man kan purge co2 også etter fylling rett før korking, mens ved bruk av en mottrykksyller har man ikke den muligheten og dermed kommer til å få noe oksygen i halsen.

Flasken er jo "lukket" under fylling og fyllt med co2. Dermed vil jo flaskens headspace allerede være fyllt med co2 når du fjerner fylleren og korker?
 
Godt poeng med gummiproppen. Den må jo kunne flyttes slik at en kan bruke høye og lave flasker ... og hbirdan festes den i rett posisjon ...


Flasken er jo "lukket" under fylling og fyllt med co2. Dermed vil jo flaskens headspace allerede være fyllt med co2 når du fjerner fylleren og korker?

Husk at selve røret på fylleren opptar plass i flasken, når du løfter opp fylleren vil ølnivået synke i flaska siden du fjerner røret og da vil du trekke oksygen inn i flaska.
 
Husk at selve røret på fylleren opptar plass i flasken, når du løfter opp fylleren vil ølnivået synke i flaska siden du fjerner røret og da vil du trekke oksygen inn i flaska.

Og når du har løftet opp røret, kan du åpne CO2-krana og blåse ned i flaska.
 
Og når du har løftet opp røret, kan du åpne CO2-krana og blåse ned i flaska.

Men på en mottrykksfyller vil det være øl i røret siden du bruker 1 rør? Da må du jo eventuelt ta hensyn til dette ved å fylle litt mindre og du vil da uansett få en del skumdanning ved å gjøre det på denne måten, da kan man vel like gjerne bruke en beergun og tappe forsiktig og siden beergun har seperat rør til gassen slipper man å tømme røret for øl først.
 
Men på en mottrykksfyller vil det være øl i røret siden du bruker 1 rør? Da må du jo eventuelt ta hensyn til dette ved å fylle litt mindre og du vil da uansett få en del skumdanning ved å gjøre det på denne måten, da kan man vel like gjerne bruke en beergun og tappe forsiktig og siden beergun har seperat rør til gassen slipper man å tømme røret for øl først.

Først og fremst er dette ei teoretisk problemstilling, etter min mening. Selv om en mottrykksfyller er enklere å bruke enn en Beergun, vil det alltid bli litt skumming og frigjøring av CO2 fra ølet. Det beste er å tilpasse teknikken sin så man korker på skum, og det krever litt trening uansett hva slags utstyr man bruker (selv jeg mener det er veldig mye lettere å lage skum med Beergun...)

I praksis er det heller ikke noe problem å få CO2 ut gjennom røret, men det kan godt hende at du har erfaring med en annen design enn jeg har, og at det kan variere litt mellom ulike fyllere. Er man spesielt opptatt av å blåse CO2 ned i flaskene, er det nok uansett enklere å koble på en blåsepistol for trykkluft e.l. på en egen slange.
 
Det vil jo uansett ikke bli noe mer luft i flaska om man fyller med beergun eller mottrykksfyller enn det blir om man flasker og karbonerer naturlig, det blir vel heller ganske mye mindre pga mer co2 i ølet som delvis vil bli frigjort ved flaskinga, så jeg mistenker at det ikke er så mye å bekymre seg om.
 
Det vil jo uansett ikke bli noe mer luft i flaska om man fyller med beergun eller mottrykksfyller enn det blir om man flasker og karbonerer naturlig, det blir vel heller ganske mye mindre pga mer co2 i ølet som delvis vil bli frigjort ved flaskinga, så jeg mistenker at det ikke er så mye å bekymre seg om.

Husk på at gjæren tar til seg iallfeall en del av oksygenet i flaska ved karbonering naturlig, hvor mye aner jeg ikke, det betyr heller ikke at det er optimalt. Jeg synes det er verd å tenke på å kunne purge godt med co2 for å fjerne mest mulig oksygen i flaska ved å bruke en fyller for å flaske fra fat, spesielt om man vil lagre ølet i lenger tid, eventuelt som gustav sier å korke på skum. Oksygen er en fiende man vil prøve å unngå fra etter gjæringen er i gang.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp