1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oktoberfest Hansa

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Zepp, 3 Mar 2018.

  1. Zepp

    Zepp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei
    Jeg liker godt Hansa sitt oktoberøl. Har søkt en del etter oppskrifter men finner ikke noe om dette ølet. Trenger derfor tips til oppskrift på noe som kan ligne, evt er bedre men i samme gate. Har oppskriften under men vet ikke om den ligner.

    Vienna 70%
    Münchenmalt 14%
    Crapils 13%
    Krystall 2%
    Mesketemp 65 grader.
    Perle bitterhumle som og Hellerauer Mittelfrüh som aromahumle. Ønsker å begrense bitterheten til 20 IBU
    Gjær WLP820 Oktoberfest

    Er det noen som har noen tips?
     
    #1 Zepp, 3 Mar 2018
    Sist redigert: 3 Mar 2018
  2. Hansern

    Hansern
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Germanbrewing.net angir dette som retningslinjer for en märzen.

    ''Marzen - OG 13.5 Plato
    30-50% Munich malt at 15 EBC (aka Weyermann Munich I)
    30-50% Pilsner malt at 3.5 EBC
    0-30% Vienna malt at 8 EBC
    0-10% caramalt at 25 to 120 EBC (aka Weyermann Carahell to Caramunich 2, or a blend)
    20-26 IBUs
    ''

    http://forum.germanbrewing.net/viewtopic.php?t=323

    Du vet vel hvor Hansa'en ligger i forhold til vanlig norsk pils (Hansa) - litt mer maltsmak, og
    normal norsk Bayer (mindre maltsmak?).

    Norsk pils er 100% pilsmalt,
    Bayer er vel Münchener Dunkel:

    ''Dunkel - OG 12.5 Plato
    75-95% Munich malt (blend Munich I and Munich II to taste; 7:3 light:dark is a good ratio)
    0-20% Pilsner malt at 3.5 EBC
    3-6% caramalt at 100 to 150 EBC (aka Weyermann Caramunich I, II, or III)
    0-1% carafa special at 1200 EBC (carafa special 1) - can also use more and cold steep and/or add at vorlauf to get even more color without too much roast flavor
    18-22 IBUs
    ''

    Mulig oktoberfesten er midt mellom Märzen og Festbier:

    ''Festbier - OG 13.5 Plato
    70-90% Pilsner malt at 3.5 EBC
    0-30% Vienna malt at 8 EBC
    0-30% Munich malt at 15 EBC
    0-10% caramel malt at 25 EBC (Carahell)
    18-24 IBUs''

    Humleforslaget ditt blir rett uansett :)

    Når det er sagt: Oppskriften din vil nok gi et utmerket øl!:D
     
    Zepp liker dette.
  3. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Oktober fest ølet blir i dag brygget mer lettdrikkelig, så det vil nok heller være i "Fesbier" kategorien, Dvs mer pilsmalt og mindre vienna/munic. Vil nok tro at Hansa sitt inneholder mest pilsner...
     
    Zepp liker dette.
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Sikkert rimelig greie rammer, det der. Men det er jo ikke uttrykk for noe vedtak som har en eller annen slags offisiell status, som f.eks. Norbryggs typedefinisjoner: "These are one person's opinion on possible baselines - in other words, don't view these as gospel, rather view them as a starting point for recipe development."
     
  5. Zepp

    Zepp
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for gode tilbakemeldinger! :)
    Tror jeg prøver meg på 70%pilsner, 25% münchen og 5% caramel.
    Så får jeg se hvordan den blir, skal i vertfall bli oktoberfest! :)
     
    Hansern liker dette.
  6. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Det skal hårdt holde om det varer til Oktoberfesten :)
     
    Zepp liker dette.

Del denne siden