hei! Jeg har akkurat laget et oktoberfest brygg, men noe sier meg at denne typen var den de brygget i gamle dager. Er det sånn at det bare serveres vanlig munchener helles i teltene i München? Eller er det en spesiell oktoberfest variant?
 
Det som i hjemmebrygger-kretser omtales som oktoberfestøl (Märzen) er i hvert fall noe helt annet enn det som serveres på oktoberfest i tyskland.
I München er det Helles som gjelder. Den som brygges til festen har muligens noe høyere abv enn det som selges i butikkene der nede, men den er helt lys og ikke mørk som en Märzen.
Hvorfor Märzen kalles oktoberfestøl vet jeg ikke. Mulig det kommer fra gammelt av som du skriver. :)
 
https://en.wikipedia.org/wiki/Pale_lager#Oktoberfestbier_.2F_M.C3.A4rzen

Traditionally Oktoberfestbiers were the lagers of around 5.5 to 6 abv called Märzen - brewed in March and allowed to ferment slowly during the summer months. Originally these would have been dark lagers, but from 1872 a strong March brewed version of an amber-red Vienna lager made by Josef Sedlmayr became the favourite Oktoberfestbier.[16] The colour of Märzen and so Oktoberfestbier has become even lighter since the late 20th century, with all Oktoberfest beers brewed in Munich since 1990 being golden in colour;[16] though some Munich brewers still produce darker versions, mostly for export to the USA.[17]

https://en.wikipedia.org/wiki/Märzen
 
Tilbake
Topp