øl eksperiment

Hei kjære brygge venner  :)

For ei stund tilbake bestemte bryggelaget vårt å laga eit eksperiment brygg.

Her er ingrediensene me brukte:

Malt:
Pilsnermalt 13 kg
Carapils malt 1,8 kg
Aroma malt 500g

Humle:
79g Tettenang 4,6-alfa
75g Saaz 3,3-alfa

Gjær:
White Labs German bock yeast WLP833


Er det nokon som kan gi meg svar på kva øltype me har laga ?  :jaha:
 
Siden dere har brukt en gjær som kan ofte brukes til den berømte oktoberfest bier, samt pilsner malt og cara vil jeg si dere har lagd noe imot en helles bock. Lagde en som ikke var helt ulik for litt siden, bare at jeg brukte vienna malt istendefor aroma malt og det ble mer mot en tjekkisk pilsner siden jeg brukte kun Saaz humle.

Mulig jeg tar feil, kanskje noen andre har innspill på dette?
 
Hvilken mengde i liter?

Er humle bare tilsatt på 60 min for bitterhet?

(Antar gjæring foregår på lager gjær temp :) )
 
Takkar for svar så langt :)


Sluttvolumet på vørteren landet på 60 liter.

Ja, bare 60 minutter med humle slik som dette:

79 gram Tettenang Pellet 4,6 %-alfa 60 min
56 gram  Saaz pellets 3,3 % -alfa 15 min
19 gram Saaz pellets 3,3 % -alfa 2 min

Me har kanskje gjæret den litt over lager gjær temp, har variert litt frå 4 - 10 grader. Då gjærings dunkane har stått i ein ute bod :).
 
Tilbake
Topp