Øl for de med cøliaki (melallergi)

Tenkte å sette en batch med BREWMART MEXIACAN, spesielt fordi en venninne av meg er plaget av cøliaki, så vanlig korn er utelukket. Har hørt at i mesikansk øl er det mais. Kan noen bekrefte/avkrefte???
 

erikraude

Norbrygg-medlem
Tenkte å sette en batch med BREWMART MEXIACAN, spesielt fordi en venninne av meg er plaget av cøliaki, så vanlig korn er utelukket. Har hørt at i mesikansk øl er det mais. Kan noen bekrefte/avkrefte???
Det er ofte noe mais, ja, men ikke bare mais, så det vil ikke hjelpe venninna di.
 

Kloakk

Norbrygg-medlem
Tenkte å sette en batch med BREWMART MEXIACAN, spesielt fordi en venninne av meg er plaget av cøliaki, så vanlig korn er utelukket. Har hørt at i mesikansk øl er det mais. Kan noen bekrefte/avkrefte???
Det kommer selvfølgelig ann på hvor alvorlig cøliaki søsteren din har, men for mange kan du brygge øl som vanlig og tilsette 6 dråper Brewer's Clarex(på 25 liter) når du pitcher gjær.

"Enzymer som gir et klart, glutenfritt øl.

Dette er et klaringsmiddel som ble til for først og fremst å redusere kuldetåke. Men en gunstig og sensasjonell bivirkning er at glutenproteinet i denne prosessen også blir blir brutt ned. Det gjør at ved bruk av dette klaringsmidlet så blir ølet glutenfritt, eller tilnærmet glutenfritt. De testene som har vært foretatt (se også ekstern link) viser at ølet i de fleste tilfeller kommer under 10 ppm Gliadin (20 ppm er grensen for hva som kan kalles glutenfritt) Selv om proteinene blir omdannet så er skumfasthet og smak uforandret."


Min søster har også cøliaki og det har gått fint sålangt :)
 
Topp