Øl forslag!

Roar A

Norbrygg-medlem
Jeg har blitt spurt om å brygge ca 25 l øl til et kombinert 50 års lag og sølvbryllup!
Det skal serveres etter en liten fjelltur som gjestene har hatt, sammen med litt enkel spekemat på dagen før selve festen.
Så det bør være lettdrikkelig og ikke mørkt og tungt!
Bør være leskende med passe smak og ikke for mye bitterhet, halv lyst!
Noen som tør å komme med forslag til meg? eventuelt med oppskrift?
Roar
 
Hva med en kölsch eller en lett humlet pale ale?  Ellers er hveteøl alltid en vinner:) mye fine oppskrifter på forumet:)
 
Fått mange gode tilbakemeldinger på denne! Mørk rød i fargen og meget lettdrikkelig!

Solberg red horizon
Irish Red Ale

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):          22.0
Total Grain (kg):        5.610
Total Hops (g):          40.00
Original Gravity (OG):    1.050  (°P): 12.4
Final Gravity (FG):      1.013  (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV):  4.91 %
Colour (SRM):            18.1  (EBC): 35.7
Bitterness (IBU):        24.4  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 63
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
5.100 kg Pale Ale Malt (90.91%)
0.170 kg Chocolate (3.03%)
0.170 kg Crystal 120 (3.03%)
0.170 kg Crystal 30 (3.03%)

Hop Bill
----------------
40.0 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.8 g/L)

Misc Bill
----------------
5.0 g Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 68°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with Safale US-05
 
Kölsch er vel en grei ale å servere om målet er at det skal være lettdrikkelig, forstått dit hen at det skal være lyst og ikke avvike så mye i smak fra butikkpilsen.
 
Tilbake
Topp