Hei,
Jeg er helt fersk, og har til nå brygget et halvt øl (jeg er ferdig med gjæringen og skal nå ha ølet over på flasker, det ser ut til at det erødelagt (lukter av DMS), sikkert flere grunner til det, kokte med lokk, fikk "urent" vann i vørteren under kjøling og hadde konstant feil gjæringstemperatur).
Spørsmålet mitt nå er, jeg har en kjeller med ganske jevn temperatur på 14 grader (+/-1) og har foreløpig ikke mulig til å styre temperaturen.
Hvilket øl er det best å lage på denne temperaturen? Jeg vurdere en Kølsch med følgende gjær Wyeast 2565 Kolsch 13/04 (på brygg selv sine sider står det at den skal gjære på temp mellom 13-21° C), hva tror dere?
Jeg er helt fersk, og har til nå brygget et halvt øl (jeg er ferdig med gjæringen og skal nå ha ølet over på flasker, det ser ut til at det erødelagt (lukter av DMS), sikkert flere grunner til det, kokte med lokk, fikk "urent" vann i vørteren under kjøling og hadde konstant feil gjæringstemperatur).
Spørsmålet mitt nå er, jeg har en kjeller med ganske jevn temperatur på 14 grader (+/-1) og har foreløpig ikke mulig til å styre temperaturen.
Hvilket øl er det best å lage på denne temperaturen? Jeg vurdere en Kølsch med følgende gjær Wyeast 2565 Kolsch 13/04 (på brygg selv sine sider står det at den skal gjære på temp mellom 13-21° C), hva tror dere?