Jo
Norbrygg-medlem
Har tatt opp brygging igjen etter noen års pause.
De siste bryggene har alle hatt samme problem: de smaker tynt. Der jeg forventer maltsmak med en gang jeg tar en slurk, er smaken mer vandig enn forventet. Bitterhet og ettersmak er helt OK, og kjenner ikke spesielt smak av syrlighet etter lengre lagring. Dette skjer både med maltdrevne og humledrevne øl.
Brygger på Speidel, og har holdt meg til "kjente" oppskrifter til jeg blir kjent med utstyret. Utbytte blir omtrent som det skal, OG / FG blir som beregnet. Oksygenerer vørteren og har grei kontroll på gjæringstemperatur. Bruker tørrgjær. Bruker også 5.2 Stabilizer og protafloc.
Forslag til hva som går gærnt? Burde jeg se på vannbehandling?
De siste bryggene har alle hatt samme problem: de smaker tynt. Der jeg forventer maltsmak med en gang jeg tar en slurk, er smaken mer vandig enn forventet. Bitterhet og ettersmak er helt OK, og kjenner ikke spesielt smak av syrlighet etter lengre lagring. Dette skjer både med maltdrevne og humledrevne øl.
Brygger på Speidel, og har holdt meg til "kjente" oppskrifter til jeg blir kjent med utstyret. Utbytte blir omtrent som det skal, OG / FG blir som beregnet. Oksygenerer vørteren og har grei kontroll på gjæringstemperatur. Bruker tørrgjær. Bruker også 5.2 Stabilizer og protafloc.
Forslag til hva som går gærnt? Burde jeg se på vannbehandling?