Ølets holdbar het på fat

Thrane

Norbrygg-medlem
Hei, jeg har tenkt å begynne med fat, men hvordan er holbarheten, fat kontra flasker, må innrømme at her er jeg meget fersk ang, fat.
Er det forskjell på "levetiden" før man karbonerer og etter man har karbonert ølet med co2 (kunstig) Jeg mener å ha hørt at ølet har en levtid på 14 dager etter karbonering. Stemmer dette.??
Dette er sikkert noe de fleste vet ,men jeg må starte fra bunn av.
Håper noen kan hjelpe meg med dette.
 
14 dager levetid på fat kommer nok fra "utestedsregler", på utestedene byttes fat uten tanke på renslighet (har jeg ihvertfall sett), hjemme kan du gjøre det renslig og ordentlig og du får laaang holdbarhet på ølet, sansynligvis til etter det er fritt :)
 
Takk for svar.
Jeg så for meg at jeg måtte tømme i meg et 19l. fat i løpet av 14 dager ;D og det ville vel være litt i overkant...
Nå ser jeg frem i mot våren og innkjøp av remedier ettervert.

ST.
 
Tilbake
Topp