1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Ølfestivalen Steinkjer - hjemmbryggerikonkurranse

En tråd i 'Trøndersk Bryggerlaug' startet av toresuul, 19 Aug 2016.

  1. toresuul

    toresuul
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    I regi av Ølfestivalen i Stod/Steinkjer blir det en egen hjemmebryggerkonkurranse med dommere fra Norbrygg. Her kan alle hjemmebryggerier få sitt øl profesjonelt bedømt iht til øltypedefinisjonene - det enkelte hjemmebryggeri velger selv hvilken type man leverer inn til konkurransen.

    Det blir ett begrenset antall plasser, og hvert hjemmebryggeri kan melde på 2 øltyper hver. Vi kjører kurset "Feilsøking i øl" v/Roger Løe fra nye E.C Dahls Bryggeri dedikert for hjemmebryggere -i tillegg til en dedikert minglesesjon hvor bryggerne har anledning til å møte hverandre og utveksle erfaringer og smake øl.

    Forhåndspåmelding og betaling på kr 400,- (som inkluderer fullt festivalpass) åpner 1. september – og annonseres på denne siden. Såfremt ledig kapasitet kan det bli åpnet for ekstra påmelding i konkurransen i dagene før 08.10

    Utfyllende informasjon omkring innlevering til konkurransen den 08.10 (4 flasker) blir publisert her.

    Mer om festivalen her : https://www.facebook.com/Olfestivalen/
     
    Anders Christensen liker dette.
  2. toresuul

    toresuul
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Info: Påmelding til konkurransen åpner i morgen kl. 12.00
     
  3. Kristian Andreassen

    Kristian Andreassen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    "Utfyllende informasjon omkring innlevering til konkurransen den 08.10 (4 flasker) blir publisert her."

    Er det lenge til den utfyllende informasjonen kommer?
     
    arnemh og Stig Aa. liker dette.
  4. toresuul

    toresuul
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Nei - skal egentlig komme i kveld. Grovt sett: Max 2 brygg pr deltager, leveres kl. 10.00 lørdag, bedømming etter Norbrygg sine typedefinisjoner.
     
  5. arnemh

    arnemh
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Verdal
    Hmm, flaskestørrelse ? Ok med bjørnunger? Konkurranseklasser? Alle mot alle? Hvordan blir det bedømt? Utslagsrunder?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Stig Aa. liker dette.
  6. toresuul

    toresuul
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Konkurransen foregår med kåring av «beste øl» uavhengig av evnt. type.

    Ølene som deltar i konkurransen vil bli bedømt av Norbrygg-dommere, dels sertifiserte dommere og dels dommere som er under utdanning. Ølet bedømmes utfra øltypedefinisjonene til Norbrygg. Hovedutfordringen i konkurransen er å brygge et godt og typisk eksemplar av en av disse øltypene. Du finner disse øltypedefinisjonene her:

    https://norbrygg.no/bedomming-av-ol/definisjon-av-oltyper/

    Ølet blir bedømt etter hvor godt det matcher typebeskrivelsen i disse definisjonene. Det brukes Norbryggs dommerprotokoll ved vurdering og poengsetting av ølet, bortsett fra i den første og innledende runden under bedømmingen. Dommerprotokollene blir tilgjengelig for hjemmebryggerne etter konkurransen. Du finner malen for dommerprotokollen her:

    https://norbrygg.no/bedomming-av-ol/dommerprotokoll/


    Ølet om leveres i Stodhallen (Stodvegen 1075), 7717 Steinkjer kl. 10.00 skal ha:

    1. Egenvalgt KODE bestående av 3 bokstaver og 3 tall

    2. ølets type etter Norbryggs typesystem (f.eks "3B Bokk")

    3. Minimum 3 flasker og hver brygger kan levere inn 2 typer øl.

    4. Flaskekapsler og flasker skal ikke ha noen form for merking

    5. Flaskestørrelse minimum 3 dl



      Flasker som ikke følger disse kravene, kan bli diskvalifisert. Det er for eksempel ikke mulig å melde på øl i typer som ikke finnes i Norbryggs øltypedefinisjoner eller å definere sine «egne» øltyper eller variasjoner over Norbrygg-typene.

      Ettersom ølet skal bedømmes samme dag som det leveres, har du selv et ansvar for at det er omtrentlig kjøleskapskaldt og at bunnfallet ikke er virvlet opp når det leveres.


      Med forbehold om små endringer
     
    Kristian Andreassen liker dette.

Del denne siden