1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Øloppskrift på kraftig øl, spørsmål

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av N. Bjørnson, 10 Sep 2009.

  1. N. Bjørnson

    N. Bjørnson
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Tanken er å få et fyldig øl, med godt skum og noe brent karakter. Vil jeg oppnå dette ved følgende oppskrift? Er det noe som bør forandres?
    Altså: hva slags øl vil jeg ende opp om jeg følger denne lekre oppskriften (på 5 liter øl):

    500g pale ale malt,
    500g münchnermalt,
    250g havremalt,
    100g hvetemalt,
    50g røstet bygg,
    50g svartmalt,
    50g sjokolademalt.
    Totalt 1500g malt.

    10g bitterhumle (Fuggles),
    5g aromahumle (East Kent Golding).
    Engelsk ølgjær (WLP 002)

    Mesking på 66-68 grader celcius.

    Tusen takk for gode svar.
     
  2. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vil du ha økt fylde, ville jeg ha brukt noe krystallmalt også. F.eks. 50 caramunich (120 EBC) og 50 g mørk krystall (250-300 EBC).
     
  3. Eduard

    Eduard
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg måtte bare gange med 4-5 for dette var en uvanlig liten utslangsmengde til et brygg. Det som slår meg at det kan være noe mye svartmalt og røstet brygg i dette ølet, og det sammen med sjokolademalt også. Jeg har aldri brygget noe som kommer i nærheten, men så kan dette jo bli et veldig godt øl for alt jeg vet :). Mesketempen virker grei nok den, og hvis du ikke skulle ha krystallmalt så kan du for økt sødme meske enda en grad varmere.
     

Del denne siden