Tanken er å få et fyldig øl, med godt skum og noe brent karakter. Vil jeg oppnå dette ved følgende oppskrift? Er det noe som bør forandres?
Altså: hva slags øl vil jeg ende opp om jeg følger denne lekre oppskriften (på 5 liter øl):
500g pale ale malt,
500g münchnermalt,
250g havremalt,
100g hvetemalt,
50g røstet bygg,
50g svartmalt,
50g sjokolademalt.
Totalt 1500g malt.
10g bitterhumle (Fuggles),
5g aromahumle (East Kent Golding).
Engelsk ølgjær (WLP 002)
Mesking på 66-68 grader celcius.
Tusen takk for gode svar.
Altså: hva slags øl vil jeg ende opp om jeg følger denne lekre oppskriften (på 5 liter øl):
500g pale ale malt,
500g münchnermalt,
250g havremalt,
100g hvetemalt,
50g røstet bygg,
50g svartmalt,
50g sjokolademalt.
Totalt 1500g malt.
10g bitterhumle (Fuggles),
5g aromahumle (East Kent Golding).
Engelsk ølgjær (WLP 002)
Mesking på 66-68 grader celcius.
Tusen takk for gode svar.