Ølsats stod i 5 dager før gjær ble tilsatt

Hei

Jeg har brygget en del øl og det har stort sett gått bra.
Denne gangen ble det en lang pause fra jeg kokte opp satsen til jeg skulle tilsette gjær. Det gikk 5 dager fordi jeg var litt uheldig og kjølte for langt ned og måtte få temperatur rolig opp igjen til rundt 18 grader.
Når jeg nå endelig skulle tilsette gjær var det en del aktivitet i stålkaret. Det var skum på toppen.

Er er det forventet med aktivitet i ølsatsen når det går så lang tid fra nedkjøling til pitching?
Jeg er svært nøye med desinfisering og renhet, men det har muligens gått galt denne gangen...
 
Hei

Jeg har brygget en del øl og det har stort sett gått bra.
Denne gangen ble det en lang pause fra jeg kokte opp satsen til jeg skulle tilsette gjær. Det gikk 5 dager fordi jeg var litt uheldig og kjølte for langt ned og måtte få temperatur rolig opp igjen til rundt 18 grader.
Når jeg nå endelig skulle tilsette gjær var det en del aktivitet i stålkaret. Det var skum på toppen.

Er er det forventet med aktivitet i ølsatsen når det går så lang tid fra nedkjøling til pitching?
Jeg er svært nøye med desinfisering og renhet, men det har muligens gått galt denne gangen...
Det høres ikke helt bra ut. Og før du tilsetter gjær ser jeg ingen grunn til å være skånsom med temperaturendring.

Og forøvrig lager man vørter når man brygger øl. Sats er til hjemmebrent.
 
Takk for svar... da er det jo bare å finne frem kokeren igjen og trylle frem en ny "vørter" da :)
 
Tilbake
Topp